Endelig kan vi tilby denne ettertraktede mynten hos Samlerhuset igjen!

Gullmynten som nå kan bli din er en av få gullvalører som ble preget i stormakten Sovjetunionen, som opphørte i 1990. Den offisielle historien var at de ble preget som en del av myntprogrammet til sommer-OL i Moskva i 1980. Den mer sannsynlige historien er at gullmyntene ble preget for å utnytte den stigende gullprisen, og for å ta opp kampen med de Sør-Afrikanske myntene, Krugerrand, som var svært populære, også i øst-europeiske land. Du kan nå sikre deg denne ettertraktede, historiske mynten!

Vi har bare 2 gullmynter igjen av partiet vi fikk tak i, så bestill allerede nå dersom du ønsker å sikre deg en!

Dette kan du glede deg til:
En av få gullvalører preget i Sovjetunionen, som oppørte i 1990
★ Gullmynten som etterfulgte Tsar Nikolaj IIs gull rubler
★ En ettertraktet gullmynt, med en spesiell historie.

Dersom du ønsker å dele beløpet inn i bekvemme rentefrie rater kan du ringe oss på 0 25 50 og oppgi bestillingsnummer 47028431, så hjelper vi de gjerne! Du kan for eksempel dele beløpet inn i 3 rater, og betale 3.300 kr ved hver rate. 

Gullmynten som bidro til å opprettholde Sovjetunionen

Den offisielle forklaringen bak myntene var at de var en del av det offisielle myntprogrammet til sommer-OL i Moskva i 1980, og skulle tilbys OL-turistene. Mynten ble utgitt fra 1975-1982. Den mer sannsynlige forklaringen på at Sovjetunionen preget disse gullmyntene var for å utnytte de stigende gullprisene og for å ta opp kampen med Sør-Afrikanske Krugerrand.

I løpet av 1960- og 70-tallet steg gullprisene, og flere land så sitt snitt til å tjene penger ved å prege gullmynter. Sør-Afrika lanserte gullmynten "Krugerrand" i 1967, en gullmynt som ble veldig populær verden over. Den invaderte til og med store deler av Øst-Europa, som den gang lå under kommunistenes jernteppe. En mynt fra Apartheid-regimet Sør-Afrika ble sett på som en trussel for kommunistene, og fikk Sovjetunionen til å handle. De tok opp tradisjonen fra 1920-tallet med å prege gullmynter med pålydende 1 Chervonets. Dette tilsvarte 10 rubler. Denne mynten ble en direkte oppfølger til Tsar Nikolaj IIs 10 Rubler i gull.

Det å investere i gull, med økende gullpriser, var en måte å tjene penger på som ikke var helt forenelig med den kommunistiske tankegangen. Men pengene de tjente bidro til landets økonomi. Litt på kanten kan man si at denne mynten bidro til å opprettholde Sovjetunionen, og forlenget dens levetid, da de tjente penger på å investere i gullmynter på denne tiden. 

Dersom dette er en mynt du ønsker deg bør du bestille nå, vi har kun 2 mynter igjen!

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 rubel chervonets
Utgivelsesår:
1975-1982
Metall:
90 % gull
Diameter:
22,6 mm
Vekt:
8,60 gram
Utgivelsesland:
Sovjetunionen