Etter at Frankrike hadde levert Tyskland en drakonisk streng straff etter første verdenskrig, ble mange stormakter sympatiske for Tysklands sak. Derfor var mange uvillige til å gripe inn mens Hitler startet sin ekstreme forvandling av Tyskland. I Storbritannia foregikk en fredspolitikk, der teorien var at om man ga etter, ville Hitler til slutt bli fornøyd. Det viste seg ikke å fungere spesielt godt. Nazistene framsto som en flokk sultne ulver.

Men Storbritannia var en løve. Og denne løven tok opp kampen mot ekstremisme og brutalitet. Og her spilte Churchill en avgjørende rolle som inspirator, leder, klokt hode og ikke minst håp om at dette ville gå veien.

I år er det 75 år siden D-dagen og på sin plass å hedre mannen som var en av de viktigste i gjennomføringen av frigjøringen av Europa. Dette historiske myntsettet tar deg gjennom livet til en av historiens mest ekstraordinære mennesker. 

  • Individuelt nummerert myntsett som ærer Winston S. Churchill
  • Opplag: Kun 100 myntsett
  • Hele 9 historiske originalmynter som følger Churchills liv
  • Myntene er pakket i en elegant presentasjonskapsel levert i et flott skrin, med ekthetssertifikat og en flott illustrert brosjyre om Churchills liv

Myntene i Churchill-settet

1. En britisk farthing, 1874 - En farthing var den laveste valøren i det britiske myntsystemet, om det faktisk også eksisterte brøkdeler av dem også. En farthing var en fjerdedels penny. Disse myntene var i sirkulasjon da Churchill ble født sent på året i 1874. 

2. En sørafrikansk  2 eller 2 1/2 shilling 1892-1900 - Den sørafrikanske republikk ble til i 1852, men ble okkupert av britene, og først i 1884 ble de selvstendige. Det varte bare i seksten år, før britene tok tilbake hele Sør-Afrika i den andre boerkrigen. Churchill deltok i denne krigen både som journalist og som soldat. Han snakket varmt om å vise nåde mot boerne. Churchill protesterte også på den hardhendte behandlingen urbefolkningen i Sør-Afrika fikk.

3. En 10, 20 eller 40 para fra Det osmanske rike 1910-1915 - Det er fullt mulig at tiden da disse myntene sirkulerte var den mest turbulente og viktige i tyrkisk historie. Landet beveget seg i noen få år, fra de ble preget til de knapt ble brukt ti år senere, fra et utdatert og gammeldags sultanat via et gammeldags sultanat leet av unge opprørere under navnet "Ungtyrkerne" og så til en moderne og produktiv sekulær stat ledet av Mustafa Kemal Atatürk. I løpet av denne tiden tapte de mot opprørere på Balkan ledet av Bulgaria og senere var de på tapende side under første verdenskrig. Churchill hadde i denne tiden blitt marineminister, og i 1915 lanserte han et angrep på Det osmanske rike. Det ble en katastrofe. Mange menn døde i slaget, og Churchill ble degradert og gikk av.

4. En britisk Sovereign i gull Georg V - Sovereign er en av verdens mest kjente handelsmynter. Denne mynten representerer da Churchill gjeninnførte gullstandarden til tross for advarsler fra andre. Han har selv sett på dette som en av sine største feil

5. En britisk half-crown fra kroningen av Georg VI i 1937. Mynten er en flott mynt preget spesielt til bryllupet. Churchill viste begeistring for storebroren til Georg VI, Edward VIII, og mente at han ikke måtte abdisere for å gifte seg med den amerikanske sosietetskvinnen Wallis Simpson. Edward VIII, som ikke var spesielt glad i broren sin, abdiserte likevel. Georg VI ble kronet, og forholdet mellom ham og Churchill begynte ikke bra. Etter hvert ble det langt bedre, og de to samarbeidet svært godt gjennom krigen.

6. En britisk to-shilling, eller florin, som det også heter, fra 1940 eller 41. Disse myntene ble preget eller var i sirkulasjon da bombene regnet ned over Storbritannia. Churchill ble statsminister for første gang i 1940, og hans standhaftighet og inspirerende taler var avgjørende for at britene aldri ga seg og sto over det hele og snudde nesten nederlag til garantert seier.

7.  Vichy-fransk 2 franc i aluminium. Sammenliknet med gull- og sølvmyntene i settet, kan dette virke noe merkelig, men i Vichy-Frankrike ble krigsindustrien så dominerende at de billigste materialene ble brukt. Disse myntene var i sirkulasjon fram til kort tid etter D-dagen, da Churchills Storbritannia og Roosevelts USA, sammen med Canada, Nederland, Norge og frie franske styrker hadde frigjort stadig større deler av Frankrike. 

8. Svensk 2 kronor 1950-52 i sølv. Disse 2 kronemyntene var, i tillegg med 1-kronemyntene, de siste svenske myntene i sølv. De var også i sirkulasjon da Winston S. Churchill ble tildelt Nobels Litteraturpris.

9. Minnemynt for Churchill 1956 i kobbernikkel. Winston S. Churchill døde i januar 1965, og ble den første ikke-kongelige personen som ble minnet på en mynt. 

Ønsker du å dele opp betalingen, bestill via vår kundeservice på telefon 0 25 50!

Spesifikasjoner
Antall mynter i settet:
9
Metall:
Gull, sølv,bronse, kobbernikkel, nikkel, aluminium
Land:
Storbritannia, Den sørafrikanske republikk, Det osmanske riket, Frankrike, Sverige
Valør:
Farthing, shilling, franc, sovereign, krona, crown
Størrelse beskyttelseskapsel:
220x195mm
Opplag:
Kun 100 individuelt nummererte sett