Jubileumsutgave av Sovereign i gull med selveste Churchill

I år er det 80 år siden Winston Churchill ble Storbritannias statsminister for første gang; 10. mai 1940 – krigens tidlige og mørke dager. Churchill er skrevet inn i historiebøkene for sitt tydelige og samlende lederskap gjennom hele 2. verdenskrig, og ble også en av det 20. århundrets virkelig store statsledere.

Det er få som har hatt større innflytelse på den verden vi kjenner i dag enn Sir Winston Churchill. Vi markerer 80 år siden Churchill ble statsminister, samt 75 år siden krigens slutt, med denne offisielle minnemynten i 22 karat rent gull.

På denne jubileumsutgaven av Sovereign i gull skildres han med to av sine karakteristiske kjennetrekk: Fingrene formet i et v-tegn for Victory (seier) og sigar i munnen. Over står skrevet de udødelige ordene som inspirerte både Storbritannia og resten av de allierte da det så som mørkest ut: We shall never surrender! (Vi skal aldri overgi oss!).


En fabelaktig retoriker

«Vi skal forsvare vår øy, uansett hva prisen blir, vi skal kjempe på strendene, vi skal kjempe på flystripene, vi skal kjempe på jordene og i gatene, vi skal kjempe i åsene. Vi skal aldri overgi oss!»

- Winston Churchill, 4. juni 1940

Som Storbritannias statsminister ble Churchill under 2. verdenskrig kjent for sin fremragende talekunst. Han var en svært dyktig retoriker, og gjennom ord og tale vant han folket og ble selve symbolet på britenes og de alliertes motstandsvilje. Hans retoriske ferdigheter er selve årsaken til at han har blitt stående som en av moderne tids viktigste personer.

Sikre deg jubileumsutgaven av Sovereign i gull med Winston Churchill som kun er utgitt i et begrenset opplag på 1.499 eksemplarer!

Spesifikasjoner
Pålydende:
Hel (full)
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Proof
Metall:
22 karat rent gull
Diameter:
22,05 mm
Vekt:
7,98 gram
Opplag:
1.499
Utgivelsesland:
Gibraltar