*Illustrasjonsbilde, myntene har forskjellig størrelse

Amerikanske minnemynter i gull og sølv

Meget få samlere utenfor USA kan smykke sin samling med dette historiske minnemyntsettet! Settet består av hele 4 offisielle minnemynter, alle utgitt av US Mint, med motiv og historie knyttet til den verdenskjente oppdageren Christopher Columbus! I settet finner vi USAs aller første minnemynt i sølv, to mynter med historiske motiver og en gullmynt utgitt til Columbus 500 års jubileum! Myntene i settet er preget i tidsrommet 1892-1992.

Bestill nå og se frem til: 

  • 4 offisielle minnemynter fra US Mint
  • Inneholder USAs første minnemynt i sølv - over 130 år gammel!
  • Gullmynt utgitt i forbindelse med 500 års jubileet for tidenes oppdagelse
  • Utfyllende historiehefte og skrin for oppbevaring og presentasjon.

Om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater, kontakt vår hyggelige kundeservice på telefon 66 81 15 00 så hjelper vi deg gladelig.

Myntene i settet, 3 sølvmynter og en gullmynt

Columbus og den første amerikanske sølvminnemynten 

Columbus oppdaget de første øyene i det nytt kontinent den 12. oktober 1492, og kort tid etter begynte koloniseringen av øyene han oppdaget. Columbus ble anklaget for ekstrem hardhet mot sine nye og gamle undersåtter under sin siste tid, men dette var muligens et triks for å avslutte avtalen kongehuset hadde med ham. Han døde med et dårlig rykte i 1506 og navnet hans ble glemt i omtrent hundre år før det dukket opp igjen.

På slutten av 1700-tallet ble Columbus igjen populær, særlig i USA. Som «den første amerikaner» ble han naturligvis del av den første amerikanske sølvminnemynten utgitt. Førsteutgaven skulle vise at amerikanere var et folk som ikke ble holdt tilbake av overtro og underkastelse. Myten ble på grunn av dette forsterket med den feilaktige observasjonen om at europeerne trodde at jorden var flat. Denne grovt feilaktige propagandaen forsterket ideen om at amerikanere var nye og intelligente, mens europeerne var gamle og dumme.

Columbus fikk sin egen dag allerede i 1792, og denne dagen fikk stadig større popularitet. På slutten av 1800-tallet var det et stort ønske om å holde en verdensutstilling til ære for 400-årsjubileet for oppdagelsen av Amerika. USA skulle smykke utstillingen med sin nye «amerikanske renessanse»-stil, der amerikanerne knytte seg til antikken og renessansen. Kunstnere som Augustus Saint-Gaudens, senere kjent for å designe amerikanske gullmynter, smykket utstillingen med imponerende skulpturer og arkitektur.

Den 19. desember 1892 kom 10 000 nye halv dollars mynter til kontorene til utstillingsselskapet. Selskapets president åpnet den første esken og tok ut den første mynten som ble preget, og solgte den til det som skulle bli «the Remington Typewriter Company» for $10 000. Det var litt av et stunt, og den første forsendelsen med mynter ble utsolgt raskt. Selv om Columbian Expostition skulle åpne i 1892, ble det utsatt til 1893, og mange av minnemyntene viser derfor det senere årstallet. 

Offisielle gull, sølv og kobbernikkel mynter utgitt av US mint

Under ser du alle de fire myntene inkludert i settet. Alle er offisielle utgivelser og har historie og motiver knyttet til den verdenskjente oppdageren Christopher Columbus! I det medfølgende historiehefte kan du lese mer om hver enkelt mynt. 

Pålydende: Half Dollar - Diameter: 30.60 mm - Vekt: 12.5 g - Metall: 90% sølv - Utgiver: US mint - Opplag 950.000 

Pålydende: Five Dollars - Diameter: 21.60 mm - Vekt: 8.36 g - Metall: 90% gull - Utgiver: US mint - Opplag: 24.329

Pålydende: One Dollar - Diameter: 38.10 - Vekt: 26.73 g - Metall: 90% sølv - Utgiver: US mint - Opplag: 106.649

Pålydende: Half Dollar - Diameter: 30.60 mm - Vekt: 11.34 g - Metall 75% kobber, 25% nikkel - Utgiver: US mint - Opplag: 390.154

Spesifikasjoner
Pålydende:
5 dollar, 1 dollar og 2 x 1/2 dollar
Utgivelsesår:
1892 og 1992
Metall:
1 stk: 90 % gull, 2 stk: sølv og 1 stk: kobbernikkel
Myntverk:
US Mint
Utgivelsesland:
USA