Endelig tilgjengelig - spar 1.000 kr!

Nå har vi mulighet til å tilby utvalgte samlere Danmark-Norges aller siste speciedaler i sølv til knallpris! En sjelden og stor sølvmynt utgitt under Kong Christian VII, som var den nest siste kongen Norge hadde felles med Danmark.

Speciedaleren var i sin tid, en hovedmynt i det dansk-norske myntsystemet. Ingen annen sølvmynt var vakrere eller hadde et høyere sølvinnhold enn speciedaleren. Speciedalere er svært ettertraktede, og det er få forunt å eie en av disse store daler-mynter i sølv.  skand_em_christian_vii_-riktig-vei-v2

Bestill nå og se frem til: 

  • Stor, ettertraktet og massiv daler-mynt i sølv!
  • Danmark-Norges siste speciedaler
  • Hovedmynt fra unionen med Danmark
  • Uforpliktende innledning til den samlingen "skandinaviske daler- og markmynter"

Danmark-Norges siste speciedaler kan bli ditt for kun 5.950 kr (+frakt på 39 kr) ord. pris 6.950 kr. Om du ønsker kan du dele beløpet i 2 mindre, rentefrie rater à 2.994,5 kr (inkludert frakt) ved bestilling.

Store historiske sølvmynter til overkommelige priser!

Daleren som i dag kan bli din ble preget i Altona, som den gang var del av Danmark, i perioden 1787 – 1808, og er i sin utforming relativt lik den siste speciedaleren som ble preget under Kong Christian VII i Norge.

Norske daler- og mark-mynter fra unionstiden med Danmark og Sverige er svært kostbare og utenfor rekkevidden for mange som gjerne kunne tenkt seg å samle på de. Myntene ser øyensynlig ut til å bare bli dyrere og dyrere.

Mange norske samlere ser derfor til svenske og danske mynter fra samme periode. De norske og danske myntene sirkulerte om hverandre i dansketiden. De svenske daler-myntene fra 1814 til 1905 er like stolte og flotte som de norske, og bærer ofte den norske riksløven.

På grunn av det lave antallet tilgjengelig anbefaler vi å bestille nå!

Nå gir Samlerhuset deg tilgang til skandinaviske daler- og markmynter!
Danmark-Norges siste speciedaler fra perioden 1887 – 1808, innleder vår nye og spennende samling «Skandinaviske daler- og markmynter». Her vil du som fast samler få prioritert tilgang til utsøkte myntskatter fra Danmark og Sverige, preget under konger som også var konger av Norge fra 1600-tallet fram til slutten av 1800-tallet.

Samlingen tar for seg høydepunkter fra 250 år med skandinavisk mynthistorie, og inneholder utelukkende store daler- og markmynter. Myntene var flaggskipene i myntrekkene i tiden de var i sirkulasjon. Samlingen inneholder kun 12 historiske sølvmynter, en daler eller markmynt fra 12 norske unionskonger.


Som samler vi du får tilgang til noen av de vakreste myntene preget i Skandinavia, som alle regnes som svært viktige for vår felles skandinaviske kulturarv.

 
Kostnadsfrie samlerfordeler til deg!
I samlingen vil du motta et elegant myntskrin, album og omfattende historisk dokumentasjon sammen med dine daler- og markmynter. Albumet og skrinet har en verdi på til sammen 650 kroner, men du får det helt kostnadsfritt! Du kan når som helst avslutte samlingen uten grunn, og har alltid 30 dager åpent kjøp på alle sølvmyntene i denne eksklusive samlingen. Du samler således med full trygghet. Myntene selges til dagsaktuelle priser. Som vanlig kan du dele opp i rentefrie, månedlige rater og tilpasse betalingen på den måten som passer deg.

Speciedaler og markmynter fra dansketiden
I tiden under Danmark var det en hendelse som fant sted i Norge som skulle vise seg å ha en innvirkning uten sidestykke på Danmark-Norges pengevesen. I år 1623 fant to gjeterbarn sølvklumper i en ås ved Kongsberg. Kong Christian IV av Danmark-Norge fikk raskt høre om sølvet, og sørget for gruvedrift og anleggelse av Kongsberg by. Mye sølv ble tatt ut av gruvene og brakt til København. I Danmark, slik som i Norge, fikk man nå dalerutgivelser i et større og mer systematisert omfang, enn det man noen gang hadde sett tidligere.

Store historiske markmynter
Sammen med dalerne var det fra 1500 til tidlig 1700-tallet en annen stor og flott sølvmynt som sirkulerte sammen med speciedaleren i Danmark Norge. Ved siste del av middelalderen valgte man å innføre nytt myntsystem, mark. Marken tilsvarte 16 skilling som gjorde at en speciedaler tilsvarte 6 mark. Det ble utgitt markmynter under samtlige konger fra Christian IV til Christian VI i Danmark-Norge, hovedsakelig i valørene 1-, 2- og 4-mark. Speciedalerne var ofte forbeholdt de mest velbeslåtte i samfunnet og det var mark- og skillingsmynter som i hovedsak ble brukt i den daglige handel og vandel blant folk flest.

Felles valuta med Norge
Under de dansk-norske kongene hadde Danmark og Norge felles valuta, og de danske myntene var også i sirkulasjon i Norge sammen med myntene preget i Christiania og på Kongsberg. Det ble utgitt langt flere mynter og mynttyper i Danmark enn i Norge. De danske myntene ble preget ved myntverkene i København, Helsingør, Glückstad og Frederiksborg.

Nå kan du få tilgang til sjeldne daler- og markmynter fra 12 av Norges konger:Daler fra svensketiden
I 1814 gikk Norge i union med Sverige. I motsetning til unionen med Danmark, bestod unionen av to separate og selvstendige kongeriker med felles monark. I unionen ble det og besluttet, at det norske og svenske pengevesenet skulle holdes fra hverandre. Dette førte til opprettelsen av Norges Bank som her til lands fortsatte å utgi speciedaler og skillinger som samsvarte med valørene man hadde hatt i dansketiden. I Sverige var det Riksdaleren, som var den høyeste sølvvaløren i myntrekken, og en mynt tilsvarende Norges speciedaler.

De svenske dalerne var like vakre og massive som våre norske speciedaler og flere av de svenske myntene er preget med den norske løve. Den eldste svenske riksdaleren som inngår i samlingen, ble preget under Norges første unionskonge Carl XIII, som i Norge kun utgav to skillingsmynter. I Sverige derimot ble det preget en rekke vakre store sølvmynter mens Kong Carl XIII var konge, og det er kun ved å sikre seg en svensk mynt at man kan bli eier av en daler utgitt under Kong Carl XIII. I tillegg inneholder samlingen daler fra Kong Carl XIV Johan, Oscar I og Carl XV.

Mine Samlerhuset-fordeler
SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

1. Jeg sikrer meg Danmark-Norges siste speciedaler i sølv, en meget ettertraktet speciedaler utgitt under Kong Christian VII i perioden 1787 - 1808 til kun 6.950 kroner. Jeg kan også bestille ved å kontakte Samlerhuset på telefon 0 25 50. Mynten er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for mynten. Vi har kun et begrenset antall mynter tilgjengelig, og jeg er inneforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommet rekkefølge.

2. Jeg mottar Danmark-Norges siste speciedaler med 30 dager returrett, og kan studere den i fred og ro før jeg bestemmer meg for å beholde den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Skandinaviske daler- og markmynter er sjeldne, og det er langt større etterspørsel enn antall tilgjengelige mynter. Sikrer jeg meg mynten er jeg samtidig garantert plass på en eksklusiv liste over samlere som har prioritert tilgang til Skandinaviske daler- og markmynter i sølv utgitt under Norges unionskonger.

4. Som samler med prioritert tilgang får jeg tilsendt en ny mynt cirka én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er altfor begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle daler- og markmyntene, men jeg har garanti for at jeg er på prioritetslisten når Samlerhuset får inn myntene. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5. Prisen på de ulike myntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 49,95 kr.
 

6. Bestiller jeg Danmark-Norges siste speciedaler fra Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre myntleveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, faks, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

7. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et album og et vakkert myntskrin i tre for elegant oppbevaring og presentasjon av daler- og markmyntene. Normal pris for myntskrinet og albumet er 650 kroner, men jeg betaler intet ekstra for dette.

8. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto for forsendelser jeg returnerer. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

9. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

10. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Samlerhuset selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Samlerhuset garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1 speciedaler
Årstall:
1787 - 1808
Metall:
Sølv
Konge:
Christian VII av Norge og Danmark
Diameter:
39 mm
Vekt:
28,89 gram
Myntverk:
Altona
Utgivelsesland:
Danmark