STEG 1Start bestilling

Handlekurv

0
Sum totalt:

Velkommen! Her kan du bestille heftet til samlingen "De gode keiserne" og alle de myntene du ønsker deg i settet! Bare trykk på FULLLFØR BESTILLING og velg de myntene du er interessert i!

NB: På grunn av stor etterspørsel er vi dessverre utsolgt for Nerva- og Hadrian-mynter for øyeblikket.

Romerrikets første hundre år som keiserdømme var kaotiske. Dyktige keisere som Augustus ble avløst av bøller som Tiberius og Caligula, og så gjentok sirkelen seg med Claudius og Nero. Etter at en av de verste av dem, Domitian, ble drept av sin egen slave, begynte en ny æra. De neste seks keiserne holdt en helt annen klasse. De ble kalt De gode keiserne av en grunn:

  • Nerva var den første keiseren, og han brøt med luksus og overdrivelse. Han varte bare i to år, men han forandret alt man forventet at en keiser skulle gjøre til det bedre.
  • Trajan blir fortsatt regnet som en av de beste, om ikke den beste, keiseren. Han var rettferdig, uslåelig i krig og jobbet for å gjøre samfunnet.
  • Hadrian lyktes i å administrere riket, fokusere på å gjøre provinsene bedre styrt og å hjelpe de fattige.
  • Antoninus Pius er Romerrikets mest undervurderte keiser, og kanskje den aller beste. Han ordnet økonomien, skapte fred, forbedret levestandarden for svært mange og redistribuerte mye rikdom.
  • Lucius Verus var arbeidskeiseren, han som gjorde jobben i øst mot de mektige perserne i Parthia. Takket være ham ble jobben til hans medkeiser Marcus Aurelius mye bedre.
  • Marcus Aurelius var filosofkeiseren som skrev et filosofisk mesterverk, bekjempet en stor mengde germanere i nord (åpningsscenen i filmen "Gladiator") og fortsatte jobben til sine forgjengere.

Vi tilbyr nå mynter fra disse keiserne pluss et flott skrin når du har kjøpt din fjerde mynt! 

checkboxJa takk, jeg ønsker å sikre meg heftet "De gode keiserne" fra Samlerhuset GRATIS og se hvilke mynter i settet som er akuelle for meg.

Ja takk, jeg ønsker å motta gode tilbud før alle andre.

samlerhuset trygg e-handel posten bring