Historisk og ettertraktet sisteutgave i gull

Bli en av de heldige som nå har mulighet til å kapre denne over 100 år gamle originalmynten i gull fra Russlands siste Tsar - Nikolaj II. Gullmynten er den aller siste 5 rubel med portrett av Tsaren og ble utgitt mellom 1897-1911. 

Sikre deg èn av kun få tilgjengelige gullmynter:

  • Historisk sisteutgave i gull fra Russlands siste Tsar
  • Over 100 år gammel original gullmynt
  • Den siste 5 rubel i gull med portrett av Tsar Nikolaj II
  • Gullmynt fra gullets storhetstid!

Gullmynt fra det russiske imperiet

Siden middelalderen hadde Russland blitt styrt av eneveldige tsarer. Tsar var den russiske tittelen for keiser, som igjen har sin opprinnelse i det romerske Caesar. Da Tsar Nikolaj overtok makten i 1894, dekket det russiske imperiet faktisk en sjettedel av kloden! Under Den russiske revolusjonen ble Vinterpalasset i St. Petersburg stormet. Tsar Nikolaj og hans kone tsarina Alexandra Fedorova av Hessen ble skutt. Tsar Nikolaj IIs gullmyntutgivelser ble de siste i rekken av russiske tsarpregninger.

Tsar Nikolaj IIs aller siste 5-rubel i gull

Portrettet av den siste tsaren ser mot venstre og er utformet i naturalistisk tradisjon. Reversen er forsynt med det keiserlige våpenskjold; en dobbelthodet ørn med blikket vendt både vest- og østover med St. Georg og Moskvas drageemblem på brystet. Med revolusjonen var det imidlertid brått slutt på både romanovske gullutmyntinger og på flere hundre år lange russiske gullmynttradisjoner.


Bestill den originale gullmynten fra Russlands siste Tsar nå, vi har kun få mynter tilgjengelig! 

Skulle du ønske å dele beløpet i mer bekvemme rentefrie rater kan du gjøre dette ved å bestille via vår kundeservice på telefon 0 25 50.
 

Spesifikasjoner
Pålydende:
5-rubel
Utgivelsesår:
1897-1911
Metall:
90 % gull
Diameter:
18 mm
Vekt:
4,3 gram
Myntherre:
Nikolaj II
Myntsted:
St. Petersburg