600 jubileumsmedaljer preges på dagen – rekordlavt opplag
«Preget på dagen»-jubileumssett er svært populære samleobjekter, og på dagen for DNTs 150-årsdag, 21.01.2018 settes Det Norske Myntverket på Kongsberg i sving. Hele opplaget på 600 jubileumsmedaljer preges på én og samme dag, og forsegles og pakkes sammen med resten av jubileumssettet ”DNT 150 år”.

Jubileumsmedalje i 99,9 % rent sølv belagt med 24 karat gull
Den virkelige godbiten i jubileumssettet ”DNT 150 år” er «Kompassrose» i rent 99,9 % sølv belagt med 24 karat gull. Den Norske Turistforeningen så dagens lys den 21. januar 1868, da bankier og konsul Thomas Heftye stiftet det som i dag er Norges største friluftsorganisasjon. Ved hjelp av tusener på kilometer med merkede løyper og flere hundre betjente og selvbetjente hytter, har turistforeningen gjennom 150 år bidratt til å bringe naturen nærmere det norske folk. Dette symboliseres gjennom kompassrosen.

Gullbelagte spektakulære fargemedaljer
Det Norske Myntverket utgir i anledning jubileet fem storslåtte medaljer med spektakulært fargepreg belagt med 24 karat rent gull. De fem storslåtte medaljene representerer fem av «Norges mest populære fjellturer» som alle er kjente og kjære fjellruter Norge har å by på, og viser Norges natur på sitt aller vakreste. Å gå på tur er en del av den norske folkesjela, og det er få nordmenn som ikke kjenner til uttrykket «ut på tur, aldri sur». De gullbelagte fargemedaljene i settet viser de mest spektakulære og populære norske fjellturene.Jubileumssett nr 1 inngår i Det Norske Myntverkets samling
Jubileumssett nr 1 vil inngå i Det Norske Myntverkets samling. Deretter går de videre nummererte eksemplarene til samlere.
Er du heldig kan du bli innehaver av nr 2! De laveste numrene leveres til de som bestiller først.

«Preget på dagen»-jubileumssett svært raskt utsolgt
Det Norske Myntverket har gitt ut lignende “Preget på dagen”-sett tidligere, de siste var til Tronskiftet 60 år - da Kong Haakon VII gikk bort og Kong Olav V besteg tronen, og til Kong Harald Vs 80-års dag. Ellers har det blitt utgitt i forbindelse med 25-årsjubileet for signingen og ved tronskiftet, 200-årsjubileet for Norges Grunnlov og 100-årsdagen for Unionsoppløsningen fra Sverige – men aldri i et så lavt opplag! Alle de tidligere jubileumssettene har vært raskt utsolgt, og det er ingen grunn til å tro at ikke også dette settet vil bli svært ettertraktet. Vi anbefaler derfor bestilling med en gang.

Reservasjoner prioriteres i innkommende rekkefølge

Vi bekrefter mottak av reservasjon per mail eller brev, men endelig utfall av tildeling vil ikke være klart før etter den  21. januar, da antall pregede sett er fastlagt. Da får du beskjed. Utsendelse skjer i månedsskiftet januar/februar.

Vær rask.  Reservasjoner for å sikre deg ditt tidlig nummererte jubileumssett ”DNT 150 år”.

Spesifikasjoner