Filmen «Kongens Nei» handler om de tre dramatiske døgnene i april 1940, hvor den norske kongen får et ufattelig ultimatum av den tyske krigsmakten: Overgivelse eller døden.
Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flukt. De bestemmer seg for å skille lag uten å vite om de noensinne vil se hverandre igjen. Kronprinsesse Märtha reiser med barna til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav blir igjen i Norge for å fortsette kampen. Etter tre døgns desperat flukt, fatter kong Haakon sin endelige beslutning. Han nekter å kapitulere selv om dette kan koste både ham selv, hans familie, og mange uskyldige nordmenn livet.

Filmen er regissert av Erik Poppe, en av Norges mest rutinerte og prisede filmregissører. Han har tidligere høstet stor anerkjennelse blant både publikum og kritikere, nasjonalt og internasjonalt.

Kong Haakon VII spilles av Jesper Christensen, kjent fra bl.a. James Bond og Arvingene, har hovedrollen som Kong Haakon VII. I rollene som Kronprins Olav og Prinsesse Märtha finner vi Anders Baasmo Christiansen og Tuva Novotny.

Kongens nei ble i 2016 valgt som Norges kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film. Filmen vant fem priser under Kanonprisen 2016 og åtte priser under Amandaprisen 2017. Dermed er det filmen som har vunnet flest Amandapriser!

Ekstramateriale:
 Filmsjokoladen FREIA presenterer - Den andre premieren
 Forsvarets Forum video - På settet med Fredrik Seeberg
 Blücher blir til

NB: Samlerhuset var med på å støtte denne filmen, og den ligger vårt hjerte nært.

Spesifikasjoner
Lanseringsår:
2016
Språk:
Norsk
Spilletid:
130 minutter