Komplett prestisjesett

Dyremyntserien som vi nå kan tilbyr, belagt med gull og platina, er blant Norges mest omdiskuterte myntrekke gjennom tidene! I ettertid er det både morsomt og interessant at myntene nå er blant våre mest populære.

Dyremyntserien ble utgitt under kong Olav V, folkekongen var svært populær og er fortsatt den dag i dag en mange nordmenn har sitt hjerte nær. Olav vant folkets hjerter, og grunnlaget for sin posisjon la han allerede ved å vise en uredd holdning sammen med sin far under krigen. Myntene du nå kan bli eier av, belagt med gull og platina, spilte en viktig rolle i livene til millioner av nordmenn.

Bestill nå og se frem til:

  • Komplett dyremyntserie belagt med edelmetall - gull og platina
  • Vår mest omdiskuterte myntrekke gjennom tidene! 
  • Kong Olav V første myntserie - populære mynter fra en populær konge
  • En myntserie som markerer en drastisk endring i norsk mynttradisjon

Liker du å samle norsk historie, myntserier eller myntsett er dette prestisjesettet varmt anbefalt. Disse evigvarende myntene er i dag historiske vitnebyrd fra kong Olavs regentperiode, og et viktig minne fra vår nære historie i etterkrigstidens Norge. 

Omdiskutert myntrekke - Vekket reaksjoner

Da Finansdepartementet, drøyt ett år etter at Olav V ble Norges konge, la frem utkastet til Kongens første myntrekke, ble myntene sterkt kritisert både av politikere og av fagfolk innenfor heraldikk og numismatikk.  Myntene med de naturalistiske dyrebildene, utformet av billedhugger Per Palle Storm, vakte sterke reaksjoner og mange undret seg over at riksvåpenet ikke var med og måtte vike for hest, elghund, meis, bie, elg, tiur og ekorn.

Det er mange interessante trekk ved norsk myntpregning under kong Olav V. Vi fikk sirkulasjonsmynt-serien som du nå kan sikre deg, med dyremotiver. Disse myntene markerte en dramatisk endring i norsk mynttradisjon hvor riksvåpenet hadde vært det dominerende sammen med kongeportrett i over 100 år. Under Olav ble det preget 5-kroner for første gang og etter pregningen av 10-krone minnemynten til Eidsvoldsjubiléet i 1964, fikk vi jevnlige nye minnemynter.

Om det er kong Olav, motivene eller historien rundt som som gjør disse myntene så populære kan man kun spekulere i! Hovedmotivene på myntene du i dag kan bestille er alle belagt med platina. Kanskje best husker vi 5-øren, den kjente "stikkamynten" med motiv av en elg.   

Spesifikasjoner
Antall:
7 mynter
Valører:
1 øre, 2 øre, 5 øre, 10 øre, 25 øre, 50 øre, 1 krone
Utgivelsesår:
1958-1973
Metall:
Myntmetall, belagt med rent gull og rhodium-platina
Kunstner:
Per Palle Storm
Utgivelsesland:
Norge