Minnemynt med det første og siste portrettet av dronningen - preget i 22 karat gull

Nå kan du sikre deg gullmynten som hedrer dronningens platina jubileum! Denne mynten er eksepsjonell av den enkle grunn at Elizabeth II er den første og hittil eneste monarken som har gjennomført et platinajubileum, som vil si 70 år på tronen. Vi feirer dette med en offisiell halv sovereign preget i 22 karat gull, som nå kan bli din!

Bestill i dag og du kan glede deg til:
Minnemynt med det første og siste portrettet av Dronning Elizabeth II
★ Markering på Storbritannias største jubileum i 2022
★ Gullmynt preget i 22 karat gull!

Mynten har et strengt begrenset opplag på 4.999 gullmyter og er eksklusivt for Samlerhuset. Det er kun 20 mynter av totalopplaget til Norge - så vi anbefaler deg å være rask!

Dronning i syv dramatiske år
Elizabeth II regjerte i begynnelsen av en tid der de britiske koloniene erklærte sin selvstendighet. Flere hadde allerede gjort det under faren, og stadig flere ble til da hun overtok tronen. Elizabeth tok rollen som dronning alvorlig, og foraktet at hun ble behandlet som en filmstjerne, og takket ofte nei til overdreven beskyttelse og avstand til folket.

Både gjennom 1960- og 1970-tallet var det tøffe tider for dronningen. Dette var en tid hvor de konservative kreftene fikk sterk motstand av radikale, og kongedømmet ble sett på som utdatert og overflødig. Men samtidig ble dronningen et populært symbol på Storbritannias populære "swinging sixties"-periode, der hun ble assosiert både med The Beatles og Englands herrelandslag i fotball, som vant VM på den tiden.

Dette var også en tid hvor England ble utsatt for flere bombinger av IRA (både offisielle og provisoriske) og i 1979 ble hennes manns onkel, Louis Mountbatten, drept av terrororganisasjonen. Det var to år etter at hennes sølvjubileum (25 år på tronen) ble avbrutt av et annet rockeband, Sex Pistols, som sang den grovt ironiske "God Save the Queen". Mer av historien kommer med i din forsendelse.

AdversViser Raphael Maloufs portrett av Queen Elizabeth II med Latins inskripsjon: ELIZABETH II.D.G.REGINA.GIBR ALTAR, oversatt til "Elizabeth II ved Guds nåde, dronning av Gibraltar". Inkludert på advers side er også pålydende verdi og året mynten er slått, 2022

Revers: Viser Mary Gillicks re skisserte portrett av det første bildet av Hennes Majestet Dronning Elizabeth II. I tilleg til inskripsjonen "Elizabeth II DEI GRA REGINA" som oversettes til "By the Grace of God. Portrettet viser dronningen iført en krans i stil med mange britisk slåtte mynter mellom 1700-tallet og tidlig 1800-tallet. Under portrettet vises kvist av eik, inspirert av House of Windsor Crest som er en referanse til Windsor Forest. Windsor forest er del av det som går under benevningn "Royal Park"

Bestill din helt spesielle gullmynt til feiring av platina jubileet i dag!

Spesifikasjoner
Pålydende:
Half Sovereign
Utgivelsesår:
2022
Kvalitet:
Proof
Metall:
22 karat gull
Diameter:
19,3 mm
Vekt:
3,99 g
Opplag:
4.999
Utgivelsesland:
Gibraltar