5-myntsett hedrer Elvis Presley

Du kan nå fylle samlemappen din med 5 offisielle minnemynter som hedrer Elvis Presley. Hver mynt representerer hver sin superhit og er belagt med 24 karat rent gull. Elvis er en av tidenes største superstjerner, hvis navn, ansikt og stemme, da som nå, ble anerkjent og gjenkjennes på et øyeblikk. De offisielle Elvis-myntene er en hyllest til ikonet som forvandlet seg fra en sjenert ung gutt fra Memphis til den største globale superstjernen i det 20. århundret. 

For kun 1.990 kr, fraktfritt tilsendt, kan du fylle samlemappen din med 5 flotte minnemynter - alle belagt med gull og utgitt i samarbeid med Elvis Presley Enterprises!

Dette kan du glede deg til:
★ Fem mynter som alle har fotografier av Elvis fra hans største hits
★ Utviklet i samarbeid med Elvis Presley Enterprises
★ Belagt med 24 karat rent gull og passer perfekt i samlemappen din!

Storslått hyllest til Elvis

Alle Elvis-myntene er preget i brilliant usirkulert kvalitet i valøren Crown og bærer gjengivelsen av et ikonisk Elvis-fotografi som representerer hver sin superhit. Under fotografiet er kongen av rock and rolls offisielle signatur preget på en LP-plate. Myntene måler 38,6 mm i diameter og er belagt med ekte gull. Opplaget er begrenset til 49.999 eksemplarer på verdensbasis. 

Disse låtene er hedret på minnemyntene:

Jailhouse Rock ble gitt ut i 1957 samtidig som spillefilmen med samme navn, der Elvis også spilte hovedrollen. Sangen er rangert som den andre mest solgte singelen hans etter It’s Now Or Never fra året etter, og er kåret som tidenes 67. beste låt i musikkmagasinet Rolling
Stones’ liste over 500 Greatest Songs of All Time. En rekke andre artister har også spilt inn sin versjon av låta gjort berømt av kongen av rock and roll. På mynten vises et sort hvitt fotografi av Elvis i karakteristisk stripete skjorte fra filmen.

Tidligere i 1957 ga Elvis ut hitlåten All shook up, som han skrev sammen med Otis Blackwell. Låta ble innspilt som en adspredelse fra Elvis’ pågående innspilling av en gospel-EP sammen med The Jordanaires. Blackwell har i flere intervjuer uttalt at sangen er resultatet av en utfordring. Han skal nemlig ha spøkt med at han kunne skrive en sang med utgangspunkt i hvilken som helst frase, og da en kollega åpnet en brus som skummet over, ble han utfordret til å skrive en sang om det før skummet hadde lagt seg. Og slik skal de berømte ordene my hands are shaky and my knees are weak fra den internasjonale superhiten ha blitt til. 

Elvis var en sjarmør, og Can’t Help Falling In Love var hans signaturballade. Låta ble gitt ut i 1961 og var med i Elvis-filmen Blue Hawaii. Siden den gang har en rekke artister utgitt coverversjoner. På slutten av 1960- og 70-tallet ble nettopp denne sangen fremført som finalen i Elvis’ liveopptredener. På minnemynten er preget et fargefotografi av kongen på scenen i sitt karakteristiske hvite Las Vegas-kostyme med rød Hawaii-krans rundt halsen. 

Den fjerde minnemynten i settet er dedikert to sanger: Don’t Be Cruel ble spilt inn i 1956 samtidig som Hound Dog. Elvis fremførte ofte de to sammen på liveopptredener, og begge er fremdeles den dag i dag superthits som fremføres jevnlig av Elvis-imitatorer så vel som andre artister. 

En av rockehistoriens største klassikere er Heartbreak Hotel fra 1956. Produsentene var skeptiske til å gi den ut, men også denne ble en suksess og lå i syv uker på førsteplass på hitlistene. Ungpiker over hele Amerika, og resten av verden, ble sjarmert i senk av den kule, men såre Elvis og ville følge ham «down at the end of Lonely Street».  

Spesifikasjoner
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Metall:
Kobber nikkel belagt med 24-karat gull
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
28,28g per minnemynt
Opplag:
49,999 per minnemynt på verdensbasis
Signatur:
Elvis Presley
Utgivelsesland:
Gibraltar