I dag kan du bli eier av originale gullmynter fra Europas mektigste herskere. Nå kan du sikre deg et sett med originale gullmynter fra fire av de største herskerne fra denne epoken. Den legendariske Napoleon I Bonaparte av Frankrike, Wilhelm I av Tyskland og Preussen, Franz Josef I av Østerrike/Ungarn og Nikolai II – Russlands siste tsar.

Sikre deg;

  • 4 originale gullmynter fra 4 av 1800-tallets mektigste herskere
  • Kun 7 prestisjesett tilgjengelig!
  • Inntil 200 år gamle originalmynter
  • Gylne vitner fra Europas storhetstid
  • Ordre prioriteres i innkommende rekkefølge
  • Begrensning på én mynt per samler


Hver av disse 4 gullmyntene ble utgitt under en av sin tids mektigste herskere. De ble preget i en tid da gull var grunnlaget ikke bare for rikdom og prestisje – men for hele Europas økonomi. Disse gullmyntene ble utgitt for å sikre handel og utveksling, men også som maktsymboler – alle med portretter av deres utgivere udødeliggjort i massivt gull.

Den lille mannen med det store selvbildet
Napoleon I Bonaparte, Frankrikes keiser fra 1804-1814/15, er en av tidenes mektigste og mest omstridte herskere. Han er blitt omtalt som en av verdenshistoriens største strateger og statsmenn – men også som tyrann, egoist og løgner. Napoleon regnes blant historiens største feltherrer. Få, om noen, har utkjempet flere slag enn ham, og han lyktes nesten i å samle Europa til ett rike. Napoleons gullmynter, som var inspirert av keisermyntene fra antikkens Rom, ble et forbilde for europeiske mynter utover på 1800-tallet.

Konge og keiser på klassisk gullmynt
Wilhelm I, også kalt Wilhelm den Store, var konge av Preussen fra 1861 og keiser av den nye nasjonen Tyskland fra 1871. Tysklands samling og etableringen av Det tyske keiserriket kom som en følge av Den fransk-tyske krigen (1870-71), hvor Wilhelm I selv deltok ved fronten. Den tyske gullmarken fra det nye mektige keiserriket fikk snart en viktig plass i europeisk økonomi, og Wilhelms 10 mark i gull er en klassisk 1800-tallmynt,
med keiserens portrett på en side og keiserrikets ørn på den andre.

Nesten 70 år på tronen
Franz Josef I av Østerrike-Ungarn, som pryder den tredje gullmynten i settet, var en sterk personlighet som preget Europa gjennom flere menneskealdre. Med sine 68 år på tronen frem til sin død i 1916, er han en av de lengst regjerende monarker i europeisk historie. Han regnes også som den monarken som innledet første verdenskrig, da han i 1914 erklærte krig mot Serbia etter at rikets tronarving ble drept. Hans 10 korona i gull er en tidstypisk og staselig gullmynt, preget med riksvåpen og Franz Josef i helfigur med septer og krone.

Russlands siste tsar på original gullmynt
Tsar Nikolai II ble den siste i en 300 år lang rekke av mektige tsarer fra Romanov-dynastiet. Da Tsar Nikolai overtok makten i 1894, dekket det russiske imperiet faktisk en sjettedel av kloden! Etter revolusjonen i 1917 ble han og hele hans familie henrettet av Lenins bolsjeviker. Siden har tsarfamiliens endelikt gitt opphav til mange historier. Mange har hevdet at deler av familien overlevde og brakte slekten videre – men ingen av de mange historiene har noen gang blitt bekreftet. Russlands siste tsar er representert med en 5 rubel fra perioden 1897-1911.

Vi selger nå dette settet ‘Europas mektigste keisere’ med 4 originalmynter i gull for 13.900 kroner. Ta kontakt med kundeservice på telefon 0 25 50 eller epost kundeservice@samlerhuset.no, så kan de dele opp i bekvemme månedlige rater à 2.780 kroner ved mottak etterfulgt av ytterligere fire månedlige betalinger på samme beløp. 

Spesifikasjoner