Nå kan du sikre deg:

  • Årets prestisjesett fra Det Norske Myntverket.
  • Årets mynt i beste pregekvaliteten proof - 20 kroner Vigeland
  • FAIRMINED gullmedalje – D dagen 75 år
  • Utsøkt minnemedalje i 99,9% rent sporbart og rettferdig gull
  • Rekordlavt opplag - kun 140 nummererte sett
  • Offisiell utgivelsespris 4950 kroner.
  • Samlerhuset spanderer frakten

Samlerhuset og Det Norske Myntverket ønsker å gjøre en forskjell. Vi er stolte av å kunne tilby våre samlere årets Proof Exclusive sett med en minnemedalje preget i rettferdig gull, preget av Det Norske Myntverket på Kongsberg! Vi ser at arbeidet til Fairmined nytter, det har ikke bare betydning for den enkelte gruvearbeideren, men også hele samfunnet rundt.

Fairmined-sertifisert gull betyr at gullet kan spores fra den enkelte gruven til endelig samleobjekt. Miljøhensyn er vel ivaretatt. Helse, sikkerhet, lønn og rettigheter er sikret. Per i dag er Det Norske Myntverket et av de få myntverkene i verden som er sertifisert til å prege mynt og medaljer i sporbart og rettferdig gull.

20-krone med spesialpreg: Gustav Vigeland
Gustav Vigeland ble født 11. april 1869. For å markere 150-årsjubileet for denne begivenheten, utga Norges Bank en 20-krone sirkulasjonsmynt med spesialpreg 10. april 2019.

Norges Bank inviterte fem kunstnere til en konkurranse om utforming av jubileumsmotivet på myntens bakside. Vinner av konkurransen ble Håkon Anton Fagerås, med motivet I arbeid. Kunstnerens signatur (HAF) er plassert nederst til høyre på myntflaten.

Motivet «I arbeid» viser Gustav Vigeland ved sin kavalett i det han betrakter skulpturen Fosteret.

Årsmedalje i Fairmined gull «D-dagen 75 år»
6. juni 2019 var det 75 år siden en av verdens største og mest kjente militæroperasjoner fant sted; D-dagen, der en samlet alliert styrke invaderte strendene i Normandie og endret krigen for alltid. De alliertes og nordmenns innsats æres på årsmedaljen.

Motivet viser kampene på D-Dagen til vanns og i luften, med et kart over Normandie. Kong Haakon V i forgrunn omkranset av teksten “Landsmenn! Hold sammen og vær beredt”.