Preget i samme gull som Nobels Fredsprismedalje
- Fairmined-gull

Verdens antatt mest prestisjefylte og ikoniske medaljer, Nobels Fredsprismedalje, har siden 1902 blitt preget i Norge ved Det Norske Myntverket på Kongsberg og fra 2015 har medaljen blitt preget i rettferdig og sporbart fairmined-gull. At Nobels Fredsprismedalje skulle preges i fairmined-gull var ingen selvfølge i 2015 men etter et vellykket initiativ fra Samlerhuset og Det Norske Myntverket ble 2015 medaljen, for første gang noensinne, preget i det helt spesielle og historiske gullet. Medaljen vi i dag tilbyr er preget i det samme gullet! 

Bestill nå og se frem til: 

  • Prestisjemedalje preget i det samme gull som Nobels Fredsprismedalje - 24 karat rent gull
  • Gullmedalje preget på samme sted som verdens mest prestisjefylte medalje!
  • Medalje preget for å hedre det Norske flagget 200 år! - Preget ved Det Norske Myntverket
  • En av få medaljer, på verdensbasis, preget i Fairmined-gull!

Den ettertraktede prestisjemedaljen kan bli ditt for 12.790 kr. Om du ønsker kan du dele beløpet i 3 rentefrie rater à 4.263,33 kr! 

I dag regnes Norge som et av de mest frie og demokratiske landene i verden og det norske flagget i rødt, hvitt og blått er et sterkt symbol på demokrati, frihet, likhet og brorskap. Prestisjemedaljen i gull du nå kan bli eier av viser et vakkert motiv med Mor Norge og det norske flagget i fullfargepreg. Dette er første gang det norske flagget har blitt preget på en medalje i Fairmined-gull og første gang en medalje i Fairmined-gull har blitt belagt med farger.

Diameter: 25 mm - Vekt: 7,78 gr - Metall: 99,9% rettferdig utvunnet og sporbart Fairmined-gull
Preget av: Det Norske Myntverket

Det Norske flagget - symbol på på demokrati, frihet, likhet og brorskap

Det norske flagget er en viktig del av det å være norsk, og for de fleste av oss er flagget et viktig, samlende symbol som vekker mange stolte følelser i oss. Men Norge har ikke alltid vært fritt, og flagget vårt er, tro det eller ei, ikke mer enn 200 år gammelt. Med denne helt spesielle prestisjemedalje, i gull, har du nå muligheten til å sikre deg et varig minne og en hyllest til historien om det norske flagget. Sammen med medaljen medfølger historisk dokumentasjon og ekthetssertifikat.

Fairmined-gull - gull å være stolt av

At verdens mest prestisjefylte, prestisjetunge og mest ikoniske medalje skulle preget i verdens mest rettferdige gull i verdens kanskje beste land var det nok ingen som så for seg i 1901 da Nobels Fredspris ble utdelt for først gang, men slik har det blitt.

Offisiell fairmined logo, og organisasjonens fanesaker. Kun et fåtall av verdens gruver er fairmined sertifisert og alle disse bidrar til at Nobels Fredspris medalje blir preget i rettferdig gull.

Gjennom den ideelle organisasjonen Alliance for Responsible Mining (ARM), har verdens gullindustri fått den nye merkingen Fairmined – en sertifisering som sikrer arbeidsforholdene for verdens mange gruvearbeidere. Vi i Samlerhuset er stolte over å sammen med Det Norske Myntverket være samarbeidspartnere med Fairmined og håper med vårt initiativ at flere skal åpne øynene for rettferdig utvinning og bruk av gull.

Om lag 90% av verdens gull-gruvearbeidere jobber i små skala gruver, mange av disse arbeider under uverdig arbeids-og miljøforhold. Gjennom sammarbeidet med Alliance for Responsible Mining støtter samlerhusets kunder organisasjonen som fremer rettferdig gruvedrift med gode arbeidsforhold, rettigheter og miljø rundt gruvene. 

 

Spesifikasjoner
Preget av:
Det Norske Myntverket
Opplag:
250
Metall:
Rettferdig utvunnet og sporbart gull
Kvalitet:
Proof
Diameter:
25 mm
Vekt:
7,78 gr
Motiv på advers:
Mor Norge med det norske flagget i farger
Motiv på revers:
Liggende løve og solstråler over norske fjell og skriften KONGERIKET NORGE.