Medalje i Humanium Metal til heder for det norske flagget som fredssymbol i over 200 år

Nå får du muligheten til å sikre deg verdens første medalje preget i Humanium Metal, med motiv av det norske flagget! Den viktige førsteutgaven hedrer det norske flagget og blir utgitt i et svært begrenset opplag på kun 5.000 nummererte eksemplarer. Flagget er noe nordmenn holder sitt hjerte nært, så vi forventer stor etterspørsel etter verdensnyheten. Lave numre leveres først, så bestill i dag for å sikre deg årets viktigste norske minnemedalje!

For KUN 299 kr kan du glede deg til:
● Verdens første medalje i fredens metall 
● 
Spesialutgave som hedrer det norske flagget
● 
Opplag på kun 5.000 nummererte eksemplarer!

Bestilling av minnemedaljen innleder samling med 3 flotte medaljer som hedrer det viktige symbolet på fred og demokrati – det norske flagget. På grunn av tilgjengelighet ser vi oss nødt til å sette en begrensning på én medalje per samler. Bestill din medalje i dag!

Medaljen måler 38,6 mm og er spekket med norske motiv. Adverssiden viser en stolt kvinneskikkelse, Mor Norge, som holder det norske flagget belagt med farger vaiende i vinden. Reversen viser den norske løven slik den er fremstilt utenfor Stortinget og med norske fjellandskap i bakgrunnen, der solen stråler opp over himmelen.

Flagget – frihetssymbol i over 200 år

Norge har ikke alltid vært et fritt land. Fra 1380 gikk landet inn i union med Danmark, og fra 1536 ble det norske riksstyret opphevet og all suverenitet overført til Danmark. Da Norge brøt ut av unionen med Danmark i 1814 fikk vi vår egen Grunnlov. Nå trengte vi et symbol som gjorde nordmenn til nordmenn. Flagget ble et symbol på det frie Norge, ikke lenger et lydrike under Danmark. Det var det liberale Norge i kontrast med det konservative Sverige. Fargene var rødt, hvitt og blått, akkurat som de liberale landene på tiden, USA og Frankrike. Under unionstiden ble det symbol på selvstendighet fra Sverige. Kampen for først det likestilte, og så det rene norske flagget var en dårlig skjult kamp for frihet. Under andre verdenskrig var flagget et symbol på motstandskamp og på kongefamilien. Nå er det et symbol på de sunne verdiene som knytter Norge sammen.

I 1821 fikk vi det norske flagget i frihetens farger rødt, hvitt og blått. Etter hvert fikk vi fjernet unionsmerket «Sildesalaten», og det rene norske flagg ble et symbol på kampen for selvstendighet frem mot 1905. Også under den tyske okkupasjonen var det norske flagget et viktig frihetssymbol.

Vi bærer og vaier flagget i mange anledninger, som et symbol for de norske verdiene som vi er så stolte av: Selvstendighet, rettferd, likhet og frihet. Det norske flagg er et viktig symbol på et av verdens mest demokratiske nasjoner – Norge.

For kun 299 kr, fraktfritt tilsendt, kan du sikre deg ditt eksemplar av denne viktige verdensnyheten! 


Verdens første medalje i fredens metall

For første gang på verdensbasis blir en medalje preget i Humanium Metal, et metall som blir laget av nedsmeltede illegale skytevåpenSamlerhuset og Det Norske Myntverket har inngått et samarbeid med organisasjonen Humanium Metal / bistandsorganisasjonen IM som driver Humanium Metal. Vi preger nå mynter og medaljer i Humanium Metal som vi tilbyr til engasjerte samlere. Overskuddet som genereres fra Humanium Metal blir reinvestert i samfunnene som er berørt av volden der våpnene er beslaglagt, med mål om å bryte den onde sirkelen av vold og fattigdom. Initiativet binder sammen privat sektor, sivilsamfunn, forbrukere og regjeringer i en felles innsats for fred og sikkerhet.


Hver minnemedalje bærer et spesielt pregestempel, som din garanti for at medaljen er preget i Humanium Metal, et metall som er laget av nedsmeltede illegale skytevåpen.Minnemedaljen “Flagget 200 år” innleder samlingen “Ja vi elsker”med tre flotte medaljer som hedrer viktige milepæler i Norges historie: 1814, 1905 og 1945. Også disse minnemedaljene er preget i frihetens metall Humanium Metal, og er i tillegg belagt med Fairmined gull. Dette er sporbart og rettferdig gull, utvunnet fra sertifiserte gruver som ivaretar etiske standarder for gode arbeidsforhold, rettigheter og miljø. De tre minnemedaljene er designet av den prisbelønte kunstneren Ross Kolby.


Grunnloven 1814
Norge var under dansk styre i mer enn 400 år, fra 1380 til vi fikk vår egen Grunnlov i 1814. Med nyervervet frihet og ny Grunnlov, meldte også behovet seg for et eget norsk flagg. Minnemedaljen «Grunnloven 1814» har motiv av Christian Magnus Falsen med Eidsvoll-bygningen i bakgrunnen. Falsen var formann i konstitusjonskomiteen på Riksforsamlingen, og senere fikk han det hederlige kallenavnet «Grunnlovens far».

Utgiver: Det Norske Myntverket - År: 2021 - Metall: Humanium Metal belagt med Fairmined gull - Kvalitet: Brilliant Usirkulert - Diameter: 38,6 mm - Vekt: 17 gr


Unionsoppløsningen 1905
Selv om det norske flagget ble vedtatt i 1821, var det først ved unionsoppløsningen fra Sverige i 1905 at unionsmerket «sildesalaten» ble fjernet fra flagget. Fra da av har nordmenn kunnet heise det rene norske flagget i rødt, hvitt og blått på alle offisielle og uoffisielle feiringer og markeringer. Minnemedaljen «Unionsoppløsningen 1905» har motiv av landets nye konge, kong Haakon VII med arveprins Olav på armen der han håndhilser påstatsminister Christian Michelsen med det norske slottet i bakgrunnen.

Utgiver: Det Norske Myntverket - År: 2021 - Metall: Humanium Metal belagt med Fairmined gull - Kvalitet: Brilliant Usirkulert - Diameter: 38,6 mm - Vekt: 17 gr


Frigjøringen 1945
Flagget vårt ble på nytt et viktig symbol under den tyske okkupasjonen fra 1940-1945. Forbudt av okkupasjonsmakten ble flagget et mye brukt motstandssymbol mot overmakten. Da Norge atter ble fritt 8. mai 1945, vaiet norske flagg i vinden og preget gatebildet. Endelig kunne vi igjen svinge det røde, hvite og blå for et fritt Norge! Minnemedaljen «Frigjøringen 1945» har motiv av kong Haakon VII og prins Harald, etter at Norge har blitt frigjort.

Utgiver: Det Norske Myntverket - År: 2021 - Metall: Humanium Metal belagt med Fairmined gull - Kvalitet: Brilliant Usirkulert - Diameter: 38,6 mm - Vekt: 17 gr

1. Jeg kan sikre meg verdens første medalje i Humanium Metal «Flagget 200-år» til KUN 299 kr, fraktfritt tilsendt. Samlerhuset har kun et begrenset antall medaljer tilgjengelig, og jeg er innforstått med at det kun er én medalje per person og at ordrer prioriteres i innkommende rekkefølge. Jeg mottar medaljen sammen med faktura med 14 dager forfall, og kan studere den i fred og ro før jeg betaler.


2. Sikrer jeg meg medaljen er jeg samtidig garantert prioritert tilgang til samlingen «Ja vi elsker», som inneholder 3 medaljer som hedrer viktige norske milepæler. Jeg får tilsendt én medalje i måneden til 850 kr + frakt og forsikring på 49,95 kr.


3. Jeg har alltid 30 dager returrett mot dekning av returporto, og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre betalingsmåte tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.


4. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Årstall:
2021
Kvalitet:
Brilliant Usirkulert
Metall:
Humanium Metal
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
17 gr
Opplag:
5.000
Særpreg:
Delvis belagt med farger
Utgiver:
Det Norske Myntverket