Den «franske engel» i gull fra Den tredje republikkens dager

Den tredje republikk, som er betegnelsen på Frankrikes forfatning i perioden 1870–1940, erstattet Det andre franske keiserdømme etter Napoleon IIIs nederlag i Den fransk-tyske krigen. Den fantastisk vakre gullmynten du nå kan sikre deg fra denne epoken, er blant de største klassikerne i fransk mynthistorie. Myntens flotte hovedmotiv viser Frankrikes skytsengel, Genius, som nedtegner den republikanske Grunnloven. Til venstre for engelen er preget et gammelt romersk symbol for makt med frihetsluen på toppen og til høyre, den galliske hane fra Den franske revolusjon.

Det er ikke ofte vi kan tilby deg denne, og vi får kun inn et fåtall eksemplarer. Bestill allerede nå for å sikre deg en lykkebringende, over 100 år gammel gullmynt!

Bestill i dag og gled deg til:
Den legendariske 20 franc engel

● Over 100 år gammel original gullmynt!
● Gullmynten som markerte slutten på det franske monariket
● Tilsvarende gullmynter ble båret av krigspiloter under andre verdenskrig da det sies at mynten er lykkebringende
En gullmynt fra gullets storhetstid

Den lykkebringende gullmynten kan bli din for 7.450 kr, frakt tilkommer. Om du ønsker kan du dele beløpet i 3 mindre, rentefrie rater à 2.483,33 kr ved bestilling.

Den verdensberømte «lykkebringende» franske engel

Den berømte gullmynten, som blant samlere en kjent som «den franske engel» og «den lykkebringende gullengel», er omgitt av mer mystikk en noen annen mynt i francens historie. Designet har gjort gullmynten legendarisk som en mynt som har evnen til å bringe eieren lykke. Det skal finnes tusenvis av historier om den franske engelens lykkebringende kraft.

Engelen prydet adversene til franske gullmynter pålydende 20, 50 og 100 franc, og dukket første gang opp i 1792 under Den franske revolusjon. Fra første stund ble «de franske engler» regnet som lykkebringende. Under revolusjonen skal myntens designer Augustine Dupré ha blitt dømt til halshugging, men ha klart å flykte etter å ha bestukket vakten med en engle-mynt han hadde i lommen.

En annen legende forteller at Napoleon Bonaparte på sine erobringstokt i Europa alltid hadde «en fransk engel» med seg, inntil han mistet den - og sitt hell - kvelden før det skjebnesvangre Slaget ved Waterloo i 1815.

Englemynter ble også båret av piloter under første og andre verdenskrig. Er du interessert i å lese mer om de franske lykkemyntene? Les vårt blogginnlegg om englemyntene her»


Sikre deg din 
«franske engel» i 90% gull i dag - vi har kun et fåtall tilgjengelige!

Spesifikasjoner
Myntherre:
Den tredje republikk
Utmyntingsperiode:
1871-1898
Type:
Skytsengel
Valør:
20 Franc
Metall:
Gull
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,45 gram
Finvekt gull:
5,81 gram
Myntsted:
Paris
Land:
Frankrike