Verdensnyhet: Våpen bort fra gata!

Det Norske Myntverket har nå utgitt verdens første medalje preget av Humanium Metal - et metall laget av nedsmeltede illegale håndvåpen. Det er mer enn 500 millioner illegale skytevåpen i verden i dag, og hvert minutt blir minst én person skutt og drept. I dag kan du være med og utgjøre en forskjell. Overskuddet reinvesteres i samfunnene som er berørt av volden der våpnene er beslaglagt, med mål om å bryte sirkelen av vold og fattigdom, og å få våpen bort fra gata!

Den viktige førsteutgaven hedrer det norske flaggets 200-årsjubileum og blir utgitt i et svært begrenset opplag på kun 5.000 nummererte eksemplarer. Flagget er noe nordmenn holder sitt hjerte nært, så vi forventer stor etterspørsel etter verdensnyheten. Lave numre leveres først, så bestill i dag for å sikre deg årets viktigste norske minnemedalje!

For KUN 299 kr kan du glede deg til:
Verdens første medalje i fredens metall 
Preget av nedsmeltede illegale våpen

● 
Opplag på kun 5.000 nummererte eksemplarer!
● Ingen videre kjøpsforpliktelser!


På grunn av tilgjengelighet ser vi oss nødt til å sette en begrensning på én medalje per samler. Alt overskudd fra denne jubileumsmedaljen går tilbake til Humanium Metal og de berørte samfunnene!

Hver minnemedalje bærer et spesielt pregestempel, som din garanti for at medaljen er preget i Humanium Metal, et metall som er laget av nedsmeltede illegale skytevåpen.


Verdens første medalje i fredens metall

For første gang på verdensbasis blir en medalje preget i Humanium Metal, et metall som blir laget av nedsmeltede illegale skytevåpenSamlerhuset og Det Norske Myntverket har inngått et samarbeid med organisasjonen Humanium Metal / bistandsorganisasjonen IM som driver Humanium Metal. Vi preger nå mynter og medaljer i Humanium Metal som vi tilbyr til engasjerte samlere. Overskuddet som genereres fra Humanium Metal blir reinvestert i samfunnene som er berørt av volden der våpnene er beslaglagt, med mål om å bryte den onde sirkelen av vold og fattigdom. Initiativet binder sammen privat sektor, sivilsamfunn, forbrukere og regjeringer i en felles innsats for fred og sikkerhet.

Flagget – frihetssymbol i 200 år

Norge har ikke alltid vært et fritt land. Fra 1380 gikk landet inn i union med Danmark, og fra 1536 ble det norske riksstyret opphevet og all suverenitet overført til Danmark. Da Norge brøt ut av unionen med Danmark i 1814 fikk vi vår egen Grunnlov. Nå trengte vi et symbol som gjorde nordmenn til nordmenn, et symbol på det frihetselskende, likestilte og hardtarbeidende folkeslaget vi var, noe som samlet oss som nasjon. 

I 1821 fikk vi det norske flagget i frihetens farger rødt, hvitt og blått. Etter hvert fikk vi fjernet unionsmerket «Sildesalaten», og det rene norske flagg ble et symbol på kampen for selvstendighet frem mot 1905. Også under den tyske okkupasjonen var det norske flagget et viktig frihetssymbol.

Medaljen måler 38,6 mm og er spekket med norske motiv. Adverssiden viser en stolt kvinneskikkelse, Mor Norge, som holder det norske flagget belagt med farger vaiende i vinden. Reversen viser den norske løven slik den er fremstilt utenfor Stortinget og med norske fjellandskap i bakgrunnen, der solen stråler opp over himmelen.

For kun 299 kr, fraktfritt tilsendt, kan du sikre deg ditt eksemplar av denne viktige verdensnyheten! 

Spesifikasjoner
Årstall:
2021
Kvalitet:
Brilliant Usirkulert
Metall:
Humanium Metal
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
17 gr
Opplag:
5.000
Særpreg:
Delvis belagt med farger
Utgiver:
Det Norske Myntverket