Unikt stykke nordisk krigshistorie!
Nå kan du bli eier av et historisk myntsett med tre originale krigsmynter utgitt under Den store nordiske krig (1700 - 1721). Det er sjelden vi har hatt mulighet til å tilby disse myntene samlet. Vi har nå kun 11 myntsett tilgjengelig og anbefaler rask bestilling!

For kun 4.490 kroner kan du nå sikre deg:

  • Unikt stykke nordisk krigshistorie!
  • Over 300 år gamle krigsmynter!
  • Sjelden norsk 8-skilling i sølv brukt til å betale soldatenes lønn
  • Historisk dansk 8-skilling i sølv med Frederik IVs portrett
  • Svensk nøddaler - mynten som markerte Sveriges nederlag!  
  • Fri frakt - 30 dager åpnet kjøp!

Merk: Skulle du ønske å dele beløpet i mer bekvemme rentefrie rater kan du gjøre dette ved å bestille via vår kundeservice på telefon 0 25 50.

Den store nordiske krig - kampen om makten i Norden!
Den store nordiske krig  handlet hovedsakelig om makten i Østersjøområdet, hvor Sverige var en stormakt.  Danmark-Norge allierte seg med nabolandene for å erobre svenske landområder. Ledet av krigerkongen Karl XII bet Sveriges krigsmaskineri lenge godt fra seg, men måtte til slutt bukke under for Kong Frederik IV og hans allierete. 
Etter at Karl XII ble drept i Norge i 1718, ebbet krigen og Sveriges tid som stormakt ut.

Kong Frederik IVs ettertraktede 8-skilling «parykk»
Kong Frederik IV stod igjen som en av seierherrene etter krigen. Som myntherre stod Kong Frederik IV for et av de betydeligste og mest populære innslagene i norsk og dansk skillingshistorie, de svært flotte 8 skillingene som ble utgitt i perioden 1700 - 1715. 8-skillingen ble utmyntet ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg og i København i Danmark. Den norske 8 skillingen og ble svært populær da den hadde et høyere sølvinnhold enn andre mynter som ble preget på denne tiden. Mynten ble blant annet brukt til å betale lønn til soldater som kjempet i Den nordiske krig.

Historisk svensk nøddaler - som markerte Sveriges nederlag!
Stadige nederlag på flere fronter førte til at den svenske statskassen var tom i 1715, og nøddaler av kobber ble innført som et midlertidig tiltak for å finansiere Karl XIIs ekspansive utenrikspolitikk. Innføringen av nøddalerne var en del av de økonomiske tiltakene for å kunne kjempe mot Kong Frederik IV og Danmark-Norge.

NB! Det er sjelden vi har hatt mulighet til å tilby de ettertraktede krigsmyntene som var i omløp under Den store nordiske krig samlet.   Vi har kun 11 myntsett tilgjengelig og anbefaler rask bestilling hvis du ønsker å sikre deg et unikt stykke nordisk krigshistorie!

Spesifikasjoner
Antall:
3 krigsmynter fra Den store nordiske krig
Utgivelsesår:
1702 - 1719
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
Sølv og kobber
Utgivelsesland:
Norge, Danmark og Sverige