Den største redningsaksjonen under krigen hedres på massiv bronsemedalje
- «Carl Fredriksens Transport»

Midt i den ufattelige tragedien der 765 norske jøder mistet livet og 772 ble deportert, var det et lyspunkt: de mange hjelpere som med livet som innsats reddet sine medmennesker. «Carl Fredriksens Transport» står her i en særstilling grunnet det store omfanget, som er kalt «den største redningsaksjonen under krigen». I løpet av seks uker høsten 1942 og vinteren 1943 reddet de rundt 1000 mennesker over grensen til Sverige, derav rundt 500 med en jødisk tilknytning. Alf Tollef Pettersen, hans kone Gerd Julie Bergljot Pettersen, Rolf Alexander Syversen og Reidar Larsen stod bak den eksepsjonelle innsatsen.

Du kan sikre deg den massive minnemedaljen i bronse som minner og hedrer «Carl Fredriksens Transport» redningsaksjoner. Minnemedaljen i massiv bronse, kan du sikre deg for 640 kroner. Medaljen er hele 61 mm stor og er preget i 100 gram massiv bronse. Krigsminnemedaljen er preget med et eksepsjonelt detaljert dybdepreg du sjelden har sett maken til!

Designet av en av Norges fremste illustratører
Alle medaljene i samlingen "Kampen for frihet 1940-1945" er designet av illustratøren Endre Skandfer. Skanfer er en prisbelønt illustratør, animatør og regissør. I tillegg til å designe alle gigantmedaljene i bronse har han også designet offisielle minnemynter for britiske Royal Air Forces 100-årsjubileum. Skandfer er også kjent for en rekke figurdesign fra barneserier og -filmer, tegneserien Krüger & Krogh og spesialeffekter blant annet i filmen om Max Manus.

Den massive bronsemedaljen som hedrer "Carl Fredriksens transport" og mennenskene bak, leveres med historisk dokumentasjon skrevet av anerkjente norske historikere.

Det er med stor ære og dyp takknemlighet vi hedrer mennenskene bak «Carl Fredriksens Transport» og deres redningsbragd på denne flotte bronsemedaljen. 

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Patinert
Metall:
Bronse
Diameter:
61 mm
Vekt:
Over 100 gram
Opplag:
20.000
Kunstner:
Endre Skandfer