Utgitt til minne om alle de som kjempet, falt og ga alt for fred

Den offisielle Frigjøringsmedaljen i gull er utgitt av Det Norske Myntverket for å minne de som kjempet, falt og ga alt for fred. Prestisjeutgaven i gull skal monteres inn i samlemappen "Frigjøringen 1945-2020".

Sikre deg den ettertraktede prestisjeutgaven i gull: 

  • Utgitt av Det Norske Myntverket
  • Preget i 9 karat gull og i beste pregekvalitet - proof
  • Begrenset opplag: Kun 2.020 prestisjeutgaver
  • Leveres i spesialtilpasset beskyttelseskapsel
  • Kompletter Frigjøringssettet 1945-2020 (samlemappen for Frigjøringsmedaljen)
  • Ekthetssertifikat fra Det Norske Myntverket  

Vi vil aldri glemme
Gullmedaljen har motiv av en soldat med geværet pekende nedover, som symboliserer til minne om de falne. Minnemedaljen i gull innehar teksten: De kjempet de falt de gav oss alt. Revers side viser en oppreist løve flankert av seierstegnet V. V`en er omkranset av en klassisk laurbærkrans. Omskrift: NORGE ATTER FRITT. Gullmedaljen vil stå som et varig minne om nasjonens evige takknemlighet ovenfor de som ofret alt.

Frigjøringen i 1945 er et gledens kapittel i norsk historie, og en selvskreven hendelse når krigen skal dokumenteres. Meldingen om den tyske okkupasjonsmaktens kapitulasjon og et fritt Norge startet en feiring og folkefest få andre hendelser i Norges historie kan måle seg med.

2020 markerer 75-årsjubileet for Frigjøringen i 1945 – et av det forrige århundrets mest betydningsfulle vannskiller i historien. Verden ble aldri den samme igjen, og vi vil aldri kunne glemme de som ofret alt gjennom fem lange år med krigføring. Andre verdenskrig etterlot seg et ødelagt Norge og Europa og en hel generasjon menn ble revet bort.

Prestisjeutgaven i gull er montert inn i en beskyttelseskapsel og kan plasseres i samlemappen din. Vi anbefaler bestilling med en gang dersom du vil sikre deg dette prestisjeobjektet fra Det Norske Myntverket.Spesifikasjoner
Utgiver:
Det Norske Myntverket
Utgivelsesår:
2020
Kvalitet:
9 karat gull
Diameter:
26 mm
Vekt:
8 gram
Opplag:
2020