NYHET: Nasjonalhelten Nansen hedres med jubileumssett
- Opplag på kun 250!

I 2022 er det hele 100 år siden Fridtjof Nansen mottok den prestisjetunge Nobels fredspris - som den hittil siste nordmannen. For å hedre nasjonalhelten Nansen utgir Det Norske Myntverket nå et spektakulært jubileumssett, som inkluderer en eksklusiv medalje som preges på dagen 10. desember 2022. I tillegg får du med 7 originalmynter og 4 frimerker som forteller historien om Nansens spennende liv. 

Opplaget på jubileumssettet er på svært lave 250 eksemplarer, der alle blir individuelt nummerert. Ingen eksemplarer er helt like, og lave numre leveres først!

Bestill i dag og gled deg til dette:
★ Jubileumssett hedrer fredshelten Nansen
Eksklusiv medalje preges på dagen - 100 år etter
★ Opplag på svært lave 250 individuelt nummererte sett

Det spektakulære jubileumssettet kan bli ditt for 4.490 kr. Om du ønsker å dele beløpet i 2 mindre rentefrie rater à 2.245 kr kan du gjøre det ved bestilling. 

*Det må forventes noe lengre leveringstid på dette jubileumssettet da medaljen ikke preges før 10. desember

*Illustrasjonsfoto. Skrin medfølger for flott presentasjon og oppbevaring

Medalje preges på dagen - i et helt spesielt metall

For å hedre nasjonalhelten Fridtjof Nansen preger Det Norske Myntverket en eksklusiv jubileumsmedalje lørdag 10. desember - på dagen 100 år etter at Nansen mottok den prestisjetunge fredsprisen. Myntverket har normalt stengt på lørdager, men de gjør i år ett unntak for denne viktige utgivelsen. 

Ikke bare blir medaljen preget på selve jubileumsdagen, den blir også preget i et helt spesielt metall, nemlig Humanium Metal. Dette metallet lages av nedsmeltede illegale skytevåpen og kan på mange måter sies å være verdens mest "verdifulle" metall - det redder nemlig liv!

I tillegg blir jubileumsmedaljen belagt med Fairmined gull fra gruven Iquira i Colombia - det samme gullet som brukes i Nobels fredsprismedaljen. Fairmined gull er rettferdig gull fra sertifiserte småskalagruver som tilfredstiller strenge krav til mijlø og ansattes velferd.

Som Europas ledende mynt- og medaljeleverandør til samlemarkedet setter vi i Samlerhuset stor stolthet i å fremme metaller som bidrar til at verden blir et litt bedre sted.

Tidenes fremste nordmann?

I Norge huskes Fridtjof Nansen hovedsaklig som en stor polarhelt. I 1888 ledet han den første ekspedisjonen mot Nordpolen - til da den ekspedisjonen som hadde kommet lengst nord. Men visste du at han også var en banebrytende naturforsker, forfatter og kunstner, diplomat og filantrop? Fridtjof Nansen anses som en av tidenes fremste nordmenn. Det var nettopp for hans humanitære bragder, og da spesielt i forbindelse med første verdenskrig, at han ble tildelt den prestisjetunge Nobels Fredspris.

Et av hans største humanitære bidrag kom i perioden etter første verdenskrig, da han var høykommisær for flyktninger. Da Sovjetunionen ble til i 1921, nektet staten å anerkjenne russiske flyktninger som sovjetiske borgere. Dermed var 800.000 flyktninger statsløse. Løsningen ble å introdusere «reisedokumenter for statsløse mennesker». Disse ble kalt «Nansen-pass» på folkemunne, fordi Nansen brukte sitt gode navn og rykte på å få stadig flere land til å akseptere passene.

Les mer om Fridtjof Nansen på bloggen vår her:

samlerhuset.blog/fridtjof-nansen-norges-storste-helt

Begrenset opplag - første mann til mølla!

Det storslåtte jubileumssettet har et begrenset opplag på svært lave 250 individuelt nummererte sett, der lave numre leveres først. Ønsker du å sikre deg et eksemplar bør du bestille allerede nå - vi forventer stor etterspørsel og må ta forbehold om utsolgt. 

Spesifikasjoner
Opplag:
250
Utgivelsesår:
2022
Jubileumsmedalje:
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Metall:
Humanium Metal belagt med rent Fairmined gull
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
17 gr