Spesialutgave av krigsminnemedalje i ekte krigssølv!

For å ære kampen for ett fritt Norge har Det Norske Myntverket preget en spesialutgave av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus". Spesialutgaven i ekte krigssølv er delvis preget med 24 karat gull. Denne kan bli din for 299 kr, fraktfritt - du sparer da over 600 kroner (ord. pris 850 kr + frakt 49,95 kr)!

Bestill nå, så kan du sikre deg dette for 299 kroner:
► Krigsminnemedalje preget i 99,9 % rent krigssølv reddet fra 4.700 meters dyp
► Delvis belagt med 24 karat gull
► Kun preget i 5.000 nummererte eksemplarer
► Innleder uforpliktende samlingen "Alt for Norge - krigssølvet" med krigsminnemedaljer preget i krigssølv

Spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus", foreviger et av vår nasjons største øyeblikk: frigjøringen og freden i maidagene i 1945. Minnemedaljen er preget  i 99,9% rent krigssølv og delvis belagt med 24 karat gull.


Et dobbelt stykke krigshistorie

Sølvmedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" representerer norsk krigshistorie på flere måter. Først og fremst foreviger den et historisk øyeblikk; Kronprins Olav og Max Manus som kjører i åpen bil gjennom hovedstaden etter frigjøringen i 1945. Samtidig representerer den også et annet viktig kapittel i vår krigshistorie, i og med at den er preget i krigssølv hentet opp fra 4.700 meters dyp – et sølv med sterke bånd til norske sjømenn og med en utrolig historie. Sannsynligvis er dette det siste partiet med krigssølv vi kan tilby.Individuell nummerering – hver medalje er unik!
Medaljen blir preget i maksimalt 25.000 eksemplarer. Av disse er kun 5.000 gullbelagte spesialutgaver, som er preget i nummerert førsteutgave med serienummer (0001-5000) inngravert i randen – slik at hver medalje blir unik. Spesialutgaven leveres så langt opplaget rekker.


Med krigssølv reddet fra 4.700 meters dyp
Minnemedaljen er preget i krigssølvet som forteller en spennende og dramatisk historie fra 2. verdenskrig. Dette er sølvet som ble torpedert av tyskerne og reddet fra 4.700 meters dyp over 70 år senere. For at de flotte detaljene skal fremstå best mulig er krigsminnemedaljen preget i størrelsen på hele 39 mm og i beste pregekvalitet, proof.


Preget i 99,9% rent krigssølv - svært høy renhet
Trass i at sølvet stammer fra en tid med krig og rasjonering, er det av ypperste kvalitet med en svært høy renhet. Faktisk er sølvet i medaljene hele 99,9% rent – imponerende selv etter dagens standard. Medaljen er preget med krigssølvmerket «4700 MBSL» - som sertifiserer at sølvet i medaljen var en del av det sunkne sølvet berget fra havdypet.


Krigssølvets historie
Under 2. verdenskrig seiler den allierte konvoien SL64, der i blant norske og britiske fartøy, gjennom Atlanteren på vei mot Liverpool. 17. februar 1941 torpederes og senkes det britiske dampskipet SS Gairsoppa og hun går ned med et av tidenes største edelmetallparti, ca. 3.000 sølvbarrer, på vei fra India til Det Kongelige Britiske Myntverket. Skipet legger seg tilslutt på 4.700 meters dyp, og hennes dyrbare last var tilsynelatende tapt for alltid!

Over 70 år senere ble det sunkne sølvet berget fra havdypet, og nå er det formet til et skinnende stykke norsk krigshistorie. Samlerhuset har sikret seg en del av sølvet, og nå har Det Norske Myntverket preget "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" - en minnemedalje preget i historisk krigssølv fra 1941.

 

Ønsker du å eie et ekte stykke norsk krigshistorie i rent sølv fra havdypet - så anbefaler vi å benytte anledningen nå!

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % krigssølv, delvis belagt med 24 karat gull
Diameter:
39 mm
Vekt:
20 gram
Opplag:
25.000 hvorav 5.000 individuelt nummererte spesialutgaver
Preget av:
Det Norske Myntverket

Alt for Norge 1940-1945 - krigssølvet

Sikrer du deg den gullbelagte spesialutgaven av minnemedaljen «Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus” i 99,9% rent krigssølv, innleder du samtidig samlingen «Alt for Norge 1940-1945 – krigssølvet». Samlingen markerer viktige begivenheter i krigsårene – og alle medaljene preges i autentisk krigssølv fra Konvoi SL64. Medaljene preges av Det Norske Myntverket, og anerkjente krigshistorikere står for det faglige innholdet og historiene bak. Ny minnemedalje sendes deg ca. én gang i måneden. Minnemedaljene sendes til fritt gjennomsyn ved utgivelsen, uten minstekjøpsforpliktelse, bindingstid eller andre forpliktelser. Du har alltid 30 dager returrett. 

Om du samler på serien «Alt for Norge 1940-1945 - krigssølvet» får du blant annet et elegant treskrin, samlealbum til dokumenter og omfattende historisk dokumentasjon om krigen, alt kostnadsfritt sammen med dine forsendelser. Dermed kan du – i den grad du selv ønsker – bygge opp et omfattende dokument over vår krigshistorie.

1. Jeg kan nå sikre meg spesialutgaven av minnemedaljen «Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus» preget i krigssølv og delvis belagt med 24 karat gull, for kun 299 kr. Samlerhuset dekker frakt på 49,95 kr. Samlerhusets normalpris er 850 kr (+ frakt 49,95 kr). Jeg sparer dermed over 600 kr. Det er kun 5.000 eksemplarer av denne utgaven i gullbelagt krigssølv, som er unikt nummererte.

2. Jeg kan bestille minnemedaljen hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket i detalj før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Jeg får 30 dager åpent kjøp og kan returnere forsendelsen, uansett grunn. Minnemedaljen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3. Dersom jeg sikrer meg minnemedaljen «Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus» innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen «Alt for Norge 1940-1945 – krigssølvet». Samlingen, som totalt består av åtte minnemedaljer, er et bidrag til at norsk krigshistorie og at alle de som ofret sitt liv for vår frihet, ikke vil bli glemt. Som samler får jeg tilsendt en ny minnemedalje preget i krigssølv ca én gang i måneden. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for spesialutgaven «Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus». Dersom jeg ønsker å fortsette å samle, tilkommer frakt og ekspedisjon på 49,95 kr på mine nye
minnemedaljer som koster 850 kroner per minnemedalje.

5. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre, for elegant oppbevaring og presentasjon av minnemedaljene. Samlerhusets normalpris for skrinet er 350 kr, men jeg betaler ingenting ekstra for dette. Jeg mottar også et flott album i sort kunstskinn (verdi 200 kr) der jeg kan plassere den historiske dokumentasjonen jeg får med hver minnemedalje.

6. Jeg har alltid 30 dager full returrett, og betaler selv porto ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50/66 81 15 00 eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.