Kong Haakon VII - folkekongen

Fra hans berømte «nei» til tyskerne i skjebnetimene under felttoget mot Norge 9. april 1940 og gjennom resten av krigen ble Kong Haakon VII et uvurderlig symbol og samlingspunkt for motstandsbevegelsen både hjemme og ute, og for hele det norske folk. Han var kongen som reiste ut som monark og vendte hjem igjen til et fritt Norge som folkekongen!

Det offisielle kongeportrettet

De offisielle kongeportrettene «Frigjøringskongene» ble gitt i gave fra Samlerhuset til Norges Hjemmefrontmuseum i 2015. Nå markeres Frigjøringens 75-årsjubileum med kongeportrettene på gigantmedaljer belagt med rent sølv. Portrettene er malt av den norske og anerkjente kunstneren Ross Kolby, og maleriet er gjengitt i minste detalj over hele advers side av giganten. Her kommer det flotte kongeportrettet av Frigjøringskongen Haakon VII virkelig til sin rett!

Gigantmedaljen måler hele 88,7 mm i diameter og veier ca. 400 gram. Medaljen er preget i høyeste mulige kvalitet, belagt med 99,9% rent sølv og utgis i et begrenset opplag på kun 499 eksemplarer. Medaljen leveres i et flott treskrin med ekthetssertifikat og omfattende historisk dokumentasjon

Gigantmedaljens revers er fylt med symboler: krigstidens V-tegn som er et symbol på fred og seier, og en oppreist løve i togrenet laurbærkrans.

Sikre deg et varig og verdig minne for å hedre Kong Haakon VII - Frigjøringskongen.

Spesifikasjoner
Opplag:
499 eksemplarer
Kunstner:
Ross Kolby
Kvalitet:
Proof-like
Metall:
Base av kobbernikkel belagt med 99,9% rent sølv
Diameter:
88,7mm
Vekt:
Ca. 400 gram
Utgiver:
Det Norske Myntverket
Utgivelsesår:
2020
Advers:
Fullfargepreg av det offisielle kongeportrettet av Kong Haakon VII
Revers:
Krigstidens V-tegn, et symbol på fred og seier, og oppreist løve i to-grenet laurbærkrans. Omskrift: • FRIGJØRINGSKONGENE • HAAKON VII • OLAV V • HARALD V • 1940 • ALT FOR NORGE • 1945