Samlerhuset feirer 25 år med å gi deg hele 1.000 kroner i avslag på denne flotte klokken.

Norges første frimerke som urskive
Nå kan du bli eier av en eksklusiv klokke med Norges første frimerke som urskive. Klokken har en nikkelfri urkasse med ripefritt glass. Klokken drives av et meget presist sveitsisk kvartsurverk, og leveres med klokkerem i sort skinn. Frimerkeklokken leveres i et flott klokkeskrin, med garantibevis. Urverket har hele 5 års garanti.

Nå kan du sikre deg:

  • Klokke med Norges første frimerke som urskive
  • Frimerket fra 1855 i stemplet kvalitet
  • Sort skinnrem, nikkelfri urkasse og ripefritt glass
  • Sveitsisk kvartsurverk
  • Hele 5 års garanti på urverket!
  • Et flott klokkeskrin, med garantibevis.
  • Diameter urskive: 19 X 24.5 mm     
  • Diameter urkasse: 27.5 X 36 mm
  • Vanntett ned til 30 meter
  • 30 dager full returrett

Merk: Denne klokken er kun tilgjengelig hos Samlerhuset.

 

Garantibevis medfølger og klokken leveres flott innpakket. Urverket har hele 5 års garanti.

Norges første frimerke:

Norges første frimerke ble utgitt den 1. januar 1855. Merket med riksvåpenet som motiv, er det eneste norske frimerket som verken har tagger eller navn på utgiverland. Utgivelsen ledet til en voldsom debatt. Frimerket, som ikke en gang bar navnet Norge, ble sterkt kritisert. I en tid da vi fortsatt var i union med Sverige var mange naturlig nok svært opptatt av nasjonal stolthet og identitet. I dag er den uanselige lille papirbiten fra 1855 et kjært og ettertraktet samleobjekt - ikke minst på grunn av sine ”mangler”.

Hvordan kan man tro at noen vil slikke på en så heslig liten papirbit, skrev en Oslo-avis, som var svært misfornøyd med frimerkets utforming. Det var den gang. I dag vurderes Norges aller første frimerke som både vakkert og interessant blant samlere – ikke minst fordi det er den eneste norske utgivelsen noensinne uten tagger og landsnavn. 

Motivet på frimerket, som har størrelsen 18 X 22 mm, er det norske riksvåpen i et sirkelrundt felt som er horisontalt streket, med teksten FRIMÆRKE over og 4 SKILLING under det runde feltet. I hvert hjørne er det et femgrenet palmettemblem. Det er Norges eneste frimerke (bortsett fra tjenestefrimerker og returfrimerker) der navnet NORGE mangler.

Vannmerket viser riksløven med Olavsøks og er såkalt “tykt” og opphøyet i papiret. Denne type vannmerke er nesten enestående i verden og ble fremstilt etter en norsk metode.

Fargen er blå og inndeles i lys blå til blå, mørk blå og grønnlig blå, og med nyanser innen alle disse tre gruppene. Gummien varierer fra tynn og gråhvit til tykk og gul. Postfriske eksemplarer er svært sjeldne.

Spesifikasjoner
Frimerke:
Norges første frimerke 4 skilling 1855
Diameter urkasse:
27,5 X 36 mm
Diameter urskive:
19 X 24,5 mm
Utgitt av:
Mintwatch
Garanti:
5 år på urverket
Rem:
Sort skinnrem