Kong Haakon VIIs bestemte nei i april 1940 har blitt historisk, og både kongen og kongefamilien spilte en uvurderlig rolle for norsk motstandskamp under 2. verdenskrig. Nå hedres dette på en minnemedalje i gigantformat – hele 89 mm stor!

  • Gigantmedalje i storformat 
  • Belagt med edelmetallet Rhodium og detaljer i 24 karat rent gull
  • Hele 89mm i diameter
  • Opplag begrenset til  1000 nummererte utgaver
  • Levers i et elegant skrin med ekthetssertifikat og historiebrosjyre

Detaljer belagt med rent gull
Motivet på denne gigantmedaljen gjør seg virkelig godt på den store overflaten. Det komplekse preget i minnemedaljen med det høye relieffet og store blanke flatene, gjør at detaljene i motivet, belagt med rent gull, får en ekstra flott effekt. Her ser vi silhuetten av Kong Haakon som skuer ut av slottsvinduet der krigsflyene passerer over hovedstaden i det Nazi-Tyskland okkuperer Norge. I midten av motivet står en forgylt konge i full honnør. Motivet vitner om og hedrer dramatikken som utspant seg under okkupasjonen, evakueringen av konge og regjering samt det berømte ”Kongens Nei”.

Medaljens revers side viser en kongekrone over skjold med teksten:

Det norske folks frihet og selvstendighet er for meg Grunnlovens første bud, og jeg mener å følge dette bud ved å vareta det norske folks interesser best ved å holde fast ved den stillingen og den oppgave som et fritt folk ga meg i 1905.

Teksten er fra avslutningen av Kong Haakon VIIs tale i juli 1940 da han avviser det tyske kravet om at han skulle abdisere. Denne talen kalles også ”Kongens andre nei”.

Lavt opplag – kun 1000 nummererte eksemplarer
Minnemedaljen ”Kongens Nei” utgis i et begrenset opplag på 1000 eksemplarer. Medaljen leveres i en beskyttende kapsel og spesialdesignet skrin for best mulig oppbevaring. I tillegg følger tilhørende dokumentasjon og sertifikater.

 

Spesifikasjoner
Opplag:
1000
Metall:
Kobbernikkel
Belagt med:
Edelmetallet Rhodium og 24 karat gull
Pregekvalitet:
Prooflike
Diameter:
89 mm
Vekt:
430 gram
Kunstner:
Joaquin Jimenez
Rand:
Rillet med flate for individuell nummerering