Den legendariske gullmynten fyller 35 år!

American Eagle er en av de vakreste og mest etterspurte myntdesignene i den numismatiske verdenen - og i år fyller den hele 35 år! For å markere jubileumet har Det statlige amerikanske myntverket, for aller første gang, utgitt en ny utgave av den berømte american eagle-mynten. Kun i år utgis både det originale designet fra 1986 og det nye designet fra 2021!

Prestisjesettet du nå kan sikre deg inneholder en gullmynt med det originale designet og en mynt med det nye designet - begge myntene er utgitt i 2021 og i Brilliant Usirkulert kvalitet. Settet utgis i svært lave 499 eksemplarer og er eksklusivt tilgjengelig hos Samlerhuset!

Bestill nå så kan du glede deg til dette:
★ Myntsett med to gullmynter i 99,9 % gull

★ En mynt med det originale designet og en med det nye - begge i usirkulert kvalitet!
Én av KUN 499 sett på verdensbasis!


Kun i 2021 utgis begge designene

For å markere den spesielle 35-årsjubileet til American Eagle-myntene, som først ble lansert i 1986, vil designet på myntens revers endre seg! Dette er første gang i historien at det berømte motivet endres – Det vil kun skje ett år, i 2021.

Endringen i designet på den amerikanske Eagle-mynten tok flere måneder i løpet av 2020. Den opprinnelige listen til US Mint over mulige design, som ble vurdert av myntgrupper og myntverket selv inneholdt rundt 35 forskjellige design. Til slutt ble en ny forming av den amerikanske ørnen i sitt naturlige element valgt til å erstatte John Mercantis heraldiske ørn.

Det originale designet fra 1986 til venstre, og det nye designet fra 2021 til høyre

Den "tradisjonelle« / originale myntens revers viser en flygende ørn med en olivengren i klørne, på vei mot et rede der hunnørnen ligger med sine ørnunger. Den amerikanske ørnen er et symbol på familieverdier og tradisjoner. Reversen er designet av Miley Busiek.

Den nye 2021 myntens reversen fanger den naturlige skjønnheten til luftens rovdyr, den amerikanske bald (skallede) ørnen. Det nye designelementet er laget av Jennie Norris.
Endringen av revers motiv ble kunngjort i oktober 2019, og en konkurranse mellom flere mulige design ble gjennomført i løpet av 2020 da myntekomiteer vurderte mulige design.
Jennie Norris bald eagle design slo ut mer enn 30 andre mulige design.

Prestisjesettet i gull utgis i svært lave 499 eksemplarer på verdensbasis. Vi får et begrenset antall til Norge, så bestill ditt eksemplar nå!

Spesifikasjoner
Opplag:
kun 499 på verdensbasis!
Pålydende:
5 US dollars
Utgivelsesår:
2021
Kvalitet:
Brilliant Usirkulert
Metall:
99,9 % gull
Diameter:
16,5 mm
Vekt:
3,11 gr
Utgiver:
Det Statlige Amerikanske Myntverket
Utgivelsesland:
USA