Denne praktfulle gullmynten, som er et fremragende eksempel på det ypperste innen australsk mynthåndverk og pregekunst, markerer en milepæl i Australias mynthistorie - og for verdensledende Perth Mint, som er Australias eldste eksisterende myntverk. Nå, som den gang, er Australia Nugget, som betyr gullklump, preget i ypperste proofkvalitet i rent 99, 99 % - 24 karat gull! Det historiske designet presenterer en ekte gull nugget, slik den forekommer i naturen. 

  • En eksklusiv jubileumsmynt pålydende 25 dollar
  • Kun 750 nummererte gullmynter på verdesnbasis
  • En gullmynt med usedvanlig høyt gullinnhold, 999,9!
  • Motiv av en ekte nugget (gullklump) slik de forekommer i naturen

Den 5. februar 1869 fant John Deason or Richard Oates en gullklump bare tre centimeter under overflaten, rett ved et tre. Klumpen veide 109,69 kilo, men etter at de fjernet store deler som ikke inneholdt gull, veide den 78 kilo. I ren gullvekt regnes den å ha bestått av 72 kilo. Funnet ble gjort i Victoria, Australia, omtrent 20 mil nordvest for Melbourne. Gullklumpen fikk kallenavnet "Welcome Stranger".

Da Australia i 1986 bestemte seg for å prege egne handelsmynter i gull, ble Welcome Stranger en av tre gullklumper som ble avbildet på mynter. Fra 1989 ble motivene bare kenguruer i forskjellige versjoner, muligens inspirert av de kinesiske gullpandaene. 

Sikre deg din eksklusive jubileumsmynt i gull som feirer 150 år siden funnet av verdens største gullklump - BESTILL I DAG!

Spesifikasjoner
Pålydende:
25 dollar
Kvalitet:
Proof
Metall:
Gull 99,99%
Diameter:
20,01 mm
Vekt:
7,08 gram
Utgivelsesland:
Australia