*Illustrasjonsblide, viser en av sedlene vi har inne.

Gitt til besøkende under seddeltrykkeriets Familiedag - Kun 1 tilgjengelig

Griegseddelen, som opprinnelig var et prøvetrykk for å teste ulike sikkerhetsdetaljer på nye norske sedler, var aldri ment for offentligheten. Under Norges Bank Seddeltrykkeri sin familiedag 13.11. 1995, ble de usirkulerte sedlene imidlertid delt ut til besøkende. Da fadesen ble oppdaget, oppfordret Norges Bank alle til å returnere den omgående. De fleste ble levert tilbake og makulert, men noen ytterst få fant veien til norske samlere.

Bestill nå og se frem til:
✓ Seddel med spesialtrykk fra Norges Bank
✓ Prøvetrykk ikke ment for offentligheten
Forsøkt inndratt av Norges Bank i 1995 
✓ Leveres med tilbehør for oppbevaring og presentasjon

Om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater, kontakt vår hyggelige kundeservice på telefon 66 81 15 00 så hjelper vi deg gladelig.


Norske rariteter

Mange samlere har oppdaget at eldre norske sedler er rariteter, og de representerer en nostalgisk verdi for de fleste. Norges Bank har ført en meget moderat utgivelses-politikk, så det å samle norske sedler er et overkommelig og oversiktlig samleområde. Sedler har imidlertid kort levetid på grunn av den slitasje de utsettes for fra første dag, og tilgangen på eldre norske sedler er derfor naturlig begrenset i god kvalitet. 

Når du betrakter denne seddelen, vil du blant annet legge merke til at den er trykt på vannmerket papir, akkurat som en vanlig norsk seddel. Du vil også finne at mange sikkerhetsdetaljer inngår, og du vil oppdage at Griegs portrett er sett forfra på denne “hemmelige” utgaven, mens han ser til venstre på den offisielle 500-kronen som ble utgitt med hans portrett i perioden 1991-1997. Om du er født på 70-tallet husker du kanskje utgaven utgitt i 1991-1997 som første 500-kroneseddel, selv om femteutgaven var i sirkulasjon på 70- og 80-tallet var det svært uvanlig å ha en slik seddel.

Høy og usirkulert kvalitet

Norske sedler er trykket ved Norges Banks Seddeltrykkeri, i meget høy kvalitet, og de vakre motivene illustrerer historien og samfunnsutviklingen i landet vårt. Seddelen leveres på en informativ albumside som gir deg historien bak seddelen og dens motiv. Seddelen leveres montert i en spesialprodusert lomme som forhindrer gulning og slitasje, og sikrer derfor best mulig oppbevaring. 

Vær rask om du ønsker deg denne seddelen, vi har kun 1 tilgjengelig i dag!

Spesifikasjoner
Pålydende:
000
Utgivelsesår:
Ikke offisielt utgitt
Farge:
Blå
Kvalitet:
Usirkulert
Format :
155 x 78 millimeter
Signatur:
Jan Erik Johansen
Motiv:
Edvar Grieg