De første myntene til et samlet Italia

Da disse gull- og sølvmyntene så dagens lys i 1861 var Italia og italienerne igjen samlet, for første gang siden Romerriket! Historiske førsteutgaver som dette er ikke hverdagskost, vi er derfor stolte over å kunne tilby et fåtall sett til et utvalg samlere.

Originalmyntene i det eksklusive gull- og sølvmyntsettet har motiv av, og er utgitt under, Kong Victor Emmanuel II. Han var opprinnelig konge av Piemonte, som er den vestlige delen av Nord-Italia. Kort tid etter samlingen fikk han heltestatus og ble, sammen med førsteutgavene, et symbol på et samlet Italia. Kong Victor Emmanuel II beholdt sin heltestatus frem til sin død i 1878, samme år som den siste av disse historiske myntene ble preget. 

Gjør din bestilling nå og se frem til: 

  • Den aller første gull- og sølvmynten til Kongeriket Italia! 
  • Et fysisk stykke av Europa og Italias rike historie - få forunt å eie
  • Eksklusivt sett med over 150 år gamle originalmynter
  • Historisk informasjon, ekthetsertifikat, treskrin og magnetkapsel - uten ekstra kostnader

Sikre deg dette eksklusive settet for kun 9.450 kr + 59 kr i frakt. Ønsker du å dele betalingen i tre lette, rentefrie delbetalinger av 3.169,66 kr (inkludert frakt) kan du gjøre det ved bestilling.

Nasjonalismen vokste frem

Med dannelsen av Kongeriket Italia, ble en ny nasjonalstat introdusert på den europeiske scenen. Dette redefinerte maktbalansen i Europa, da Italia etter hvert søkte allianser og spilte en rolle i den komplekse diplomatiske dansen mellom europeiske nasjoner. 

Samlingen av Italia inspirerte andre nasjonalistiske bevegelser rundt om i Europa. Bølgen av nasjonalisme som ble satt i gang formet det europeiske landskapet og spilte en nøkkelrolle i hendelsene som ledet opp til første verdenskrig.

Populært og eksklusivt samleområde

Gull- og sølvmynter knyttet til Europa er blant våre mest populære samleområder. Objekter som gir et øyeblikksbilde av Europas rike historie og arv under vanskelige, historiske og spennende tider vil alltid være ettertraktet. Vi er derfor ekstra stolte over og i dag kunne tilby et stykke fysisk historie det er få forunt å eie.

Både gull- og sølvarven til Tyskland og Frankrike, i samme serie, er utsolgt!

På grunn av det lave antallet gull- og sølvmyntsett tilgjengelig i dag anbefaler vi å bestille nå!

Spesifikasjoner
:
Gullmynt
Pålydende:
20 Lire
Årstall:
1861-1878
Metall :
90% gull
Diameter:
21 mm
Vekt:
6,4516 g
Myntherre:
Victor Emmanuel II
:
Sølvmynt
Pålydende:
5 Lire
Årstall:
1861-1878
Metall:
90% sølv
Diameter:
37 mm
Vekt:
25 g
Myntherre:
Victor Emmanuel II