Sjeldent dansk valørsett med seks gullmynter

Komplett dansk valørsett

Komplett dansk valørsett fra Den Skandinaviske Myntunionen med hele seks gullmynter fra 1873-1917. Et meget spennende gullmyntsett fra en viktige periode i Skandinavias mynthistorie. 

  • Type: Enkeltobjekt
  • Lager: Utsolgt!
Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.

Gullmyntene i dette settet er preget i Danmark for inntil 140 år siden, og sirkulerte fritt også i Sverige og Norge takket være Den Skandinaviske Myntunionen. Det danske valørsettet inneholder hele seks mynter i gull; samtlige 10- og 20-kroner utgitt under Kong Christian IX, Frederik VIII og Christian X (vår egen Haakon VIIs far, bror og farfar). Disse store valørene preget i 90 % ekte gull var selve praktmyntene i Den Skandinaviske Myntunionen!
 

  • Komplett dansk valørsett med hele seks stykk danske gullmynter fra perioden 1873-1917
  • Alle 10- og 20-kronene er fra Kong Christian IX, Kong Frederik VIII og Kong Christian X
  • De tre ulike typene av både 10- og 20-kronene
  • Kun få sett tilgjengelig
  • Alltid 30 dager full returrett


Gullstandard og den nye myntunionen førte til innføringen av kroner og øre, og i en periode på rundt 50 år sirkulerte all skandinavisk mynt fritt over grensene i de tre skandinaviske kongerikene – med gullstandarden var en krone verdt like mye i alle de tre landene. Gullmyntene i dette settet er preget i Danmark, og inneholder komplett dansk valørsett med de to ulike valørene fra Kong Christian IX, Kong Frederik VIII og Christian X fra perioden 1873-1917.

Gullmyntene blir levert i et samleskrin i tre, og med ekthetssertifikater med historisk informasjon om myntene og tiden de ble utgitt i. 

Informere meg når samleobjektet blir tilgjengelig.
Spesifikasjoner
Antall:
6 gullmynter
Pålydende:
10 kroner og 20 kroner
Utgivelsesår:
1873-1917
Metall:
90 % Gull
Diameter:
18 mm (10 kr) 23 mm (20 kr)
Vekt:
4,48 gr (10 kr) 8,96 gr (20 kr)
Utgivelsesland:
Danmark