NYHET: Familiens fineste påskeegg!

Påsken er full av tradisjoner: påskevandringer, påskeharer som bringer gaver, maling av egg, religiøse prosesjoner og mye mer. Edle metaller er også knyttet til påske: Påskeegg kommer ofte innpakket i sølv- og gullfolie, samt i noen land blir ekte mynter også gitt i påskeegg. Til Norge kom skikken med å fargelegge egg fra Tyskland og Danmark via innflyttere og handelsfolk på 1800-tallet.

Mynten er formet som et påskeegg, og er belagt med 24 karat gull. Forsiden av påskemynten er i tradisjonell Pisanki-stil, og har inskripsjon på forsiden, hvor det står "ønsker deg en god påske" på mange ulike språk. Vi har kun 41 tilgjengelig, så benytt deg av sjansen allerede nå for å sikre deg ett av eksemplarene av denne unike påskemynten!

Dette kan du glede deg til:

● Unik påskemynt belagt med 24 karat gull

● Praktfullt motiv med flotte detaljer!

● Kun 41 mynter tilgjengelig!

Vær en av få samlere som kan sikre seg denne unike påskeeggmynten, og lage din egen påskemynttradisjon - som en godbit for deg selv eller en gave til familie og venner.

Påskeegg med lang tradisjon

Et påskeegg symboliserer liv og gjenoppstandelse og er en tradisjon som har gått fra generasjoner til generasjoner i over tusenvis av år. Denne unike påskemynten har flotte detaljer på forsiden i tradisjonell Pisanki-stil. Pisanki stammer fra en gammel tradisjon da egg, symbolet på livet, ble utstyrt med magiske egenskaper og ble antatt å sikre både en rikelig høsting og god helse. Navnet Pisanki kommer fra det polske ordet "pisac", som betyr å skrive. Praksisen med å fargelegge påskeegg er fortsatt populært i Polen i dag. De geometriske og blomstermønstrene, eller dyre- og menneskebildene som lages viser et høyt nivå av håndverk og kunstnerskap. Disse eggene utveksles ofte blant venner og slektninger med gode ønsker. 

Start din egen påsketradisjon med å sikre deg denne gullbelagte påskeeggmynten til kun 495 kroner - vi har kun 41 stykk på lager!

Spesifikasjoner
Utgivelsesår:
2022
Kvalitet:
proof
Metall:
Kobbernikkel, belagt med 24 karat gull
Diameter:
33 x 45 mm
Vekt:
ca 31,1 gr
Opplag:
2022