Nå kan du bli eier av en svært etterspurt gullmynt. Unionstidens aller siste 5-krone i gull tiltenkt vanlig, daglig bruk. Mynten ble preget i Sverige i 1901 og var gyldig i Danmark og Norge. Tilsvarende mynter var også en del av Norges Banks gullbeholdning. Den ettertraktede gullmynten kan nå bli din for kun 2.490 kroner fraktfritt tilsendt (ord.pris 2.990 kr). 

FOR KUN 2.490 KRONER SIKRER DU DEG:

• Unionstidens aller siste 5-krone i gull fra 1901
• Kun 1 gullmynt per samler

• ingen videre forpliktelser
• 30 dager full returrett
 

Gullmynt fra gullets storhetstid
På 1800-tallet vokste de store valutaene frem og gullstandarden skrev historien om en ny økonomisk verdensorden. 1800-tallet kan uten tvil kalles ”Det gylne århundre”, og selv om gull alltid har hatt en sentral rolle i menneskets historie har det aldri spilt en større rolle enn da. Originalmynter fra 1800-tallet og tidlig 1900 tallet, gullmyntenes århundre, er ettertraktede i Norge og verden for øvrig.

Den skandinaviske myntunionen
Slutten av 1800-tallet markerte toppen av den klassiske gullstandardperioden hvor nasjonale valutaer ble basert på gull. Norge, Sverige og Danmark gikk sammen i Den skandinaviske myntunionen, hvor myntene kunne brukes fritt uavhengig av hvor de var preget og utgitt.

Den sjeldneste gullmyntvaløren!
5-kronene i gull er den desidert sjeldneste valøren i gullstandardperioden. Den historiske gullmynten ble utgitt under Kong Oscar II som var Konge av Norge og  Sverige. At dette skulle bli en historisk sisteutgave i gull visste nok ingen i 1901. Kun fire år senere i 1905 fikk Norge sin selvstendighet, og med det var unionen med Sverige historie.

MERK: Vi har kun et begrenset antall gullmynter tilgjengelig.

Spesifikasjoner
Pålydende:
5 kronor
Årstall:
1901
Metall:
90 % gull
Diameter:
16 mm
Vekt:
2,24 gram
Konge:
Oscar II
Myntsted:
Stockholm