Vikingenes gudetro foreviget i 9 karat gull

Det flotte gullmyntsett består av vikingmyntene Ragnarok, Yggdrasil og Fenrisulven, alle offisielle minnemyntutgivelser, preget i 9 karat gull. Myntene i settet er utgitt av vikingøya Isle of Man i et begrenset opplag på 2000 eksemplarer, og det komplette gullmyntsettet har en opplagsbegrensning på kun 199 sett på verdensbasis. 

Bestill i dag, så kan du glede deg til dette:
- 3 spennende mynter i 9 karat gull - Yggdrasil, Fenrisulven og Ragnarok
- Utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man
- Preget i beste pregekvalitet - proof
- Gullmyntsettet er utgitt i begenset opplag på 199 eksemplarer på verdensbasis
- Historisk dokumentasjon skrevet av spesialist på norrøn mytologi

Dersom du ønsker å dele beløpet inn i flere rentefrie rater kan du ringe oss på 0 25 50 så hjelper vi deg! Du kan for eksempel dele beløpet i fire rentefrie rater og betale 4.225 kr ved hver rate.

Myntene i settet

Ragnarok er hele verdens undergang
Ragnarok er i norrøn mytologi navnet på hele verdens undergang. Myten var godt forankret i norrøn kultur, og forestillingen om kosmisk kaos og kollaps var uunngåelig. På mynten har Wiese-Hansen foreviget sentrale motiver fra historien om Ragnarok: guden Tor som løfter hammeren Mjølner mot Midgardsormen, verdenstreet Yggdrasil med en brutt lenke Fenrisulven har slitt seg fra, sol og måne som er i ferd med å falle ned fra himmelen og et hav i flammer. Øverst på mynten står skrevet RAGNAROK. Det er ingen tvil om hvilken del av norrøn mytologi denne mynten representerer.

Verdenstreet Yggdrasil 
Verdenstreet Yggdrasil er foreviget i all sin prakt og fremstår svært vakkert i gull. Yggdrasil har grener som strekker seg over hele verden og opp over himmelen. På gullmynten dekker treets grener og røtter hele myntoverflaten. Mange dyr bor i Yggdrasil, og disse er også gjengitt i gullmyntens motiv: I toppen sitter lysmaktens ørn, og ved røttene ligger ormen Nidhogg. Et ekorn løper opp og ned treets stamme, og rundt står fire hjorter. Røttene som strekker seg langt ned under jorda til æsenes land, jotnene og til dødsriket er også en del av motivet. Nederst står skrevet YGGDRASIL.

Den uregjerlige Fenrisulven
Den tredje mynten i settet bærer motiv av Fenrisulven, en svær og uregjerlig ulv som også var sønn av Loke og jotnen Angerboda. Fenrisulven skapte mange problemer, og gudene fikk i hemmelighet smidd en magisk lenke for å binde ham. De hadde tidligere lagt kjettinger rundt ham som han hadde brutt, og de lot som om denne også var enkel å bryte. Fenrisulven ante mistanke, og ville som pant kreve at noen holdt hånden sin i munnen hans. Bare krigsguden Ty var modig nok. Det er dette høydepunktet som avbildes på gullmynten.


Foreviget i gull – helt til verdens undergang
Verdens første mynt ble preget i Lydia for over 2 600 år siden, og mynter posisjonerte seg raskt som en av menneskenes mest praktiske oppfinnelser. Konseptet spredte seg raskt, og mynt som betalingsmiddel fikk stor og rask tilslutning. Også vikingene brakte med seg mynter hjem til Norge fra krigs- og handelstokter. Mynter er en fantastisk måte å studere historien på, og for å forstå ulike kulturer, samfunn og tidsepoker. Mynter har blitt brukt som propaganda, seierssymboler og kongers visittkort. Minnemynter er en av nåtidens måter å minne og hedre hendelser og begivenheter på, og antagelig den mest varige av de alle. En mynt i edelt metall vil kunne bestå helt til Dovre faller eller Ragnarok – verdens undergang.

Norsk illustratør designer vikingenes gudetro på mynt
Minnemyntene er tegnet av Jannicke Wiese-Hansen, som har fått det ærefulle oppdraget å designe de offisielle minnemyntene med vikingmotiv. Hun er kjent for sine flotte illustrasjoner som ligner treskjæringskunst, en kunstform som passer ypperlig på de flotte vikingmyntene fra vikingøya Isle of Man.

Med offisielt myntportrett av Elizabeth II
På revers side vises Jody Clarks offisielle myntportrett av Elizabeth II. Isle of Man var i over 400 år fra vikingtiden til middelalderen under norsk styre, men er i dag et demokratisk monarki med den britiske dronningen som statssjef. Hun er likevel ikke dronning på den selvstyrte øya, men Lord of Man. Den lille øya i Irskesjøen har mange spor av den norske perioden i både språk og kultur, og er svært stolte av sin vikingarv.

Historisk dokumentasjon skrevet av spesialist
Til å følge gullmyntene mottar du omfattende historisk dokumentasjon som omhandler mytene rundt Ragnarok, skrevet av religionshistoriker og spesialist på norrøn religion, Gro Steinsland.

Spesifikasjoner
Opplag gullsett:
199
Opplag hver mynt:
2.000
Utgivelsesland:
Isle of Man
Utgivelsesår:
2018-2020
Pålydende verdi:
Double crown
Kvalitet:
Proof
Metall:
9 karat
Diameter:
26 mm
Vekt:
10 gram