Siste gule 10-kroneseddel i god samlekvalitet

Nå har vi klart å skaffe til veie et parti av Norges siste gule 10-kroneseddel i god samlerkvalitet! Denne seddelen er den nest siste 10-kroneseddelen utgitt i Norge i perioden 1954-1973, men den aller siste med gul farge. Helt siden Norge gikk over til kroner og ører på sedler i 1877 har 10-kroneseddelen alltid vært forbeholdt fargen gul. Men i 1963 da 5-kroneseddelen ble erstattet med mynt, ble 10-kroner den laveste seddelvaløren, og fargen skiftet fra gul til blå.

Den gule 10-kronen husker du som er født på midten av seksti-tallet eller tidligere, den var nemlig i bruk helt frem til 1973. Summen var ikke større på 70-tallet enn at det kunne tenkes at noen slike sedler lurte seg bort på rare plasser rundt om i norske hjem. Kanskje ble en slik tier liggende i en gammel lommebok, i en dressjakke som sjelden ble brukt eller nederst i en skuff. Når seddelen så dukket opp mye senere var den plutselig blitt et nostalgisk samleobjekt som fant veien til samlernes permer.

For kun 169 kr (fraktfritt) kan dette bli ditt:

✓ Norges siste 10-kroneseddel med gul farge - kalt «Gultiern» på folkemunne
✓ Hele 8 postkort GRATIS (verdi 99 kr)
✓ Informative og historiske albumsider om seddelen
✓ Innleder samlingen «Norske Sedler»
✓ Kostnadsfritt album i løpet av samleperioden

Bestill i dag og få med 8 stk. postkort med motiv av blant annet Edvard Munchs «Skrik» og Vigelandsparkens «Sinnataggen». Pakken følger med 10-kroneseddelen helt kostnadsfritt (verdi 99 kr)!

Stor interesse for sedler

Gjennom Samlerhusets samling «Norske Sedler» kan du bli nærmere kjent med norsk seddelhistorie. Samlingen inneholder sedler brukt i Norge fra 1901 og frem til våre dager. Norske sedler er et spennende samleområde i sterk vekst. Fordi det har gått lang tid mellom hver ny seddelrekke fra Norges Bank, er omfanget på en slik samling ganske begrenset.

Sikrer du deg Norges siste gule 10-kroneseddel til kun 169 kr innleder du samtidig samlingen «Norske Sedler». Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid. 

 
Bestill i 10-kroneseddelen i dag og motta 8 flotte postkort GRATIS (verdi 99 kr)!

Norske sedler i historisk perspektiv

Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset.

Hvis du sikrer deg Norges siste gule 10-kroneseddel innleder du Samlerhusets samling «Norske sedler». Denne inneholder sedler brukt i Norge fra og med forrige århundreskifte. Det går lang tid mellom hver gang Norges Bank skifter ut seddelrekken vår, så en slik samling er ikke så omfattende som man skulle tro, og fortsatt relativt overkommelig i pris. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.


Informative albumsider og kostnadsfritt album

Som seddelsamler er man som oftest ikke bare opptatt av selve seddelen, men også av historien bak de forskjellige utgivelsene. Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside, hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1.      Jeg kan sikre meg Norges siste gule 10-kroneseddel utgitt i 1954-1973 til kun 169 kroner + frakt på 39 kroner (vår ord. pris 198 kroner + 59 kr frakt). Seddelen blir kalt «Gultiern» på folkemunne og er i god samlekvalitet. Samlerhuset dekker frakt og fraktforsikring for mynten. Tilgangen er svært begrenset, og jeg er innforstått med at det er kun én seddel per person og at ordre prioriteres i innkommet rekkefølge.

2.      Bestiller jeg «Gultiern» via Samlerhusets nettsider kan jeg velge betalingsmåte; Vipps, kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil videre seddel-leveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3.      Sikrer jeg meg seddelen innledes samtidig samlingen «Norske sedler». Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

4.    Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 59 kr.

5.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.

6.    Jeg har alltid 30 dager returrett og jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelseintervall tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

Spesifikasjoner
Pålydende:
10-kroner
Utgivelsesår:
1954-1973
Kvalitet:
God samlekvalitet
Advers:
Portrett av en Norges første statsministre: Christian Michelsen
Revers:
Billedmotiv av den romerske guden, Merkur, og to skip sett skrått forfra
Vannmerke:
Hvitt papir med vannmerke av lyse 10-tall i rutemønster
Format:
125 x 70 millimeter
Signatur:
Direksjonens formann og hovedkasserer.