Nå kan du bli eier av samtlige av kong Haakon VIIs mynttyper utgitt etter Den skandinaviske myntunion. Et historisk myntsett som inneholder hele 17 originalmynter som forteller Norges historie fra tiden før og etter 2. Verdenskrig. 

For kun 1.190 kr kan du nå sikre deg:

●  Historiske vitnesbyrd fra før og etter 2. verdenskrig
●  Hele 17 historiske originalmynter!
●  Inneholder Norges første kronemynter i myntmetall

Komplett sett med kong Haakons mynttyper etter Den Skandinaviske myntunion

Skuddet i Sarajevo og utbruddet av første verdenskrig (1914-1918) var begynnelsen på slutten for Den skandinaviske myntunionen. Under krigen styrket svensk økonomi seg kraftig. Svensk valuta økte kraftig i forhold til norsk, og det var ikke mulig å opprettholde prinsippet om at norske, danske og svenske mynter skulle være like mye verdt.

Et tillegg til loven om pengevesen av 18. mars 1924 gjorde det mulig å prege mynter som bare skulle gjelde i Norge. Premissene for Den skandinaviske myntunion var dermed borte. På 1920 tallet ble det derfor preget en rekke flotte mynter under Kong Haakon VII, i valørene 1-krone, 50-øre, 25-øre, 10- øre, 5-øre, 2 øre og 1-øre. Samtlige av disse historiske myntene inngår i dette historiske myntsettet! 

Myntene som bygget Norges identitet

De eldste myntene i dette enestående myntsettet ble preget kun ett tiår etter Norges selvstendighet fra Sverige. Mynter har gjennom historien fungert som et lands visitkort, og Kong Haakons mynter er intet untak. De inntil 100-år gamle originalmyntene er proppfulle av norske nasjonalsymboler. Hver mynt er som et lite kunstverk i seg selv, med symboler som henviser til Norges stolte historie. Slik som for eksempel Storkorskjedet av St. Olavs Orden som pryder Norges første 1 krone med hull.

Begrenset antall myntsett - vær rask!

Vi anbefaler at du bestiller allerede nå hvis du ønsker å sikre deg komplettsettet med kong Haakon VIIs mynttyper fra 1920 - 1957. Kong Haakons mynter blir stadig vanskeligere å få tak i komplett, selv utgavene etter Den skandinaviske myntunion. Det er ikke hver dag vi har muligheten til å samle samtlige av hans 17 mynttyper fra perioden 1920-1957 i ett og samme sett. Benytt deg av denne muligheten i dag, og bli eier av myntene som bygget Norges identiet før og etter 2. verdenskrig!

Spesifikasjoner
Konge:
Kong Haakon VII
Utgivelsesperiode:
1920 - 1957
Inneholder:
17 mynter: 2 stk. 1 kroner, 3 stk. 50-ører, 3 stk. 25 ører, 3.stk. 10 ører , 2 stk. 5 ører 2 stk. 2-øre og 2 stk. 1 øre
Mynverk:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Metall:
Bronse og kobbernikkel
Kvalitet:
God samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge