Det er med stor glede vi i dag tilby en viktig historisk gullmynt for vår første konge i det frie Norge. Da nasjonen gjenvant sin selvstendighet i 1905 og svenskeunionens tid var forbi, ble det etter hvert preget nye mynter, som skulle få stor betydning som symboler for vår nyvunne status som et fritt og uavhengig kongerike.

Det rene norske flagget hadde vaiet siden 1898. Nå ble også myntene en formidler av vår nasjonale stolthet. I 1910 kom endelige praktutgavene i edelt gull med kong Haakons majestetiske kroneportrett. De første gullmyntene fra det selvstendige Norge, som ble preget i to valører, skulle bli den eneste gullmyntutgivelsen for vår første norske konge i moderne tid. 

Den storslåtte pregingen du nå kan sikret deg, er den første og eneste gullmynten med valøren 20 kroner, som er utgitt under kong Haakon VII. I tillegg til det fantastiske kroneportrettet på myntens advers bærer pregingen et like staselig reversmotiv av en annen betydningsfull konge, Olav den hellige.  Vi tror ikke du vil være veldig uenig med oss om vi utpeker denne norske gullmynten til den vakreste blant Skandinavias gullstandardmynter. Gullmynten er ikke bare et ettertraktet samleobjekt, men også et minnesmerke over en stor konge og hans livsverk, blant annet som samlende symbol gjennom de tunge krigsårene - Alt for Norge.


Er du interresert i denne sjeldenheten av en 20-kronen er det bare å klikke på knappen over for å melde din interresse så tar vi kontak med deg dersom vi skulle klare å skaffe en!

Spesifikasjoner
Pålydende:
20 kroner
Utgivelsesår:
1910
Kvalitet:
God samlekvalitet
Metall:
90 % gull
Diameter:
23 mm
Vekt:
8,96 gr
Utgivelsesland:
Norge