Original romersk sølvmynt!

Du får nå muligheten til å sikre deg en original, romersk sølvmynt til kun 2.490 kr! Den nesten 1.900 år gamle mynten ble preget for en av de mest kjente romerske keiserne - Hadrian, i Romerrikets storhetstid.

Bestill i dag så kan du glede deg til dette:
✓ En nesten 1900 år gammel sølvmynt
✓ Original mynt fra Romerrikets storhetstid
✓ Preget for en av de mest kjente romerske keiserene - Hadrian, kjent for "Hadrians mur"
✓ Ingen videre forpliktelser og 30 dager åpent kjøp!

Ønsker du å sikre deg en ekte romersk sølvmynt for kun 2.490 kr anbefaler vi å bestille i dag, det er et begrenset antall til denne prisen.

*NB: Reversen kan variere fra bildet, les hvorfor lengre ned


Hadrian - en av de mest kjente romerske keiserne

Hadrian er kjent som en av de beste keiserene i Romerrikets historie, men han var også en av mest komplekse. På den ene siden var han en filosofisk keiser som gjorde livet bedre for folk flest, og på den andre siden tok han livet av fiender uten dom. Han valgte ett fredelig styre, men han var også i evig kamp mot Senatet.

Mange regner tiden Hadrian regjerte som Romerrikets gullalder, og Hadrian viste dette gjennom sine mange byggeprosjekter over hele riket. Blant de mest nevneverdige er «Hadrians Mur» som ble bygd i dagens Storbritannia for å beskytte mot pikterne i Nord. Han var også den keiseren som starten en over 150 år lang mote innen ansiktshår blant romerske keisere. 

Reversen kan variere fra bildet

Nesten alle de romerske keiserne hadde en stor variasjon innen myntpregning. Selv om motivet på adversen stort sett var likt og stort sett var bilde av keiseren, hendte det også at kone, bror, sønn, adoptivsønn eller andre var med eller var avbildet alene. Reversene («baksidene», altså den andre siden enn der keiseren er avbildet) hadde en enorm variasjon.

I noen tilfeller ville keiseren framstå som rettferdig, og lot seg avbilde med gudinnen for rettferdighet, Justitia. I andre ville han framstå som sterk, og da var det manndommens gud, Virtus, som ble avbildet. Av og til ville han minnes et slag, hedre en død venn eller arrangere storartede leker. Dette gjør at keiserne, Tiberius her unntatt, hadde så store variasjoner innen mynter at det blir svært vanskelig å si noe sikkert om reversen. Vær derfor ikke overrasket dersom reversen skiller seg fra mynten vi har avbildet.

 

Ønsker du å vite mer om romerske keisere og myntene deres? På bloggen vår har vi skrevet ett innlegg om nettopp dette.

Klikk her for å lese.

Spesifikasjoner
Keiser:
Hadrian
Motiv:
Portrett av Hadrian
Land:
Romerriket
Årstall:
117-138 e.Kr.
Pålydende:
1 denar
Metall:
Sølv
Diameter:
ca. 18 mm
Vekt:
Ca. 3,3 gram