Kompletter samlemappen din med offisiell Sovereign gullmynt

Gratulerer med å ha sikret deg de 4 offisielle sølvmyntene som hedrer de som kjempet i det lengste slaget i andre verdenskrig, Slaget om Atlanterhavet. Du kan nå komplettere din samlemappe med en offisiell minnemynt i 22 karat gull, utgitt i samarbeid med Den britiske handelsflåten (British Merchant Navy).

Den offisielle gullmynten hedrer de som risikerte sine liv på sjøen i kampen mot nazistene. Med motiv av det viktige Libertyskipet er dette virkelig kronen på verket, som du nå kan sikre deg til din samlemappe. Opplaget er på lave 825 gullmynter på verdensbasis - der kun et fåtall kommer til Norge!

Dette kan du glede deg til:
Offisiell minnemynt i 22 karat gull og beste proof-kvalitet
• Utgitt i samarbeid med Den britiske handelsflåten og godkjent av Buckingham Palace
• Bli én av kun 825 eiere på verdensbasis!

For 6.450 kr kan du sikre deg en gullmynt til din samlemappe. Ønsker du å dele beløpet i mindre rentefrie rater kan vi tilby deg 3 rater à 2.150 kr. 

Tradisjonsrik gullmynt med viktig motiv

Den britiske Sovereign gullmynten er en tradisjonsrik mynt med historie som strekker seg århundrer tilbake. Tradisjonelt blir mynten utgitt med det ikoniske motivet av St. George som dreper dragen, men nå har legenden måtte vike for å minnes den viktige og uvurderlige innsatsen til de handelsreisende sjøfolkene som deltok i Slaget om Atlanterhavet under andre verdenskrig.

På reverssiden av denne helt spesielle Sovereign gullmynten som du kan sikre deg ser du baugen på et av de amerikanske handelsskipene Liberty Ship, bygget under andre verdenskrig. Nettopp denne typen skip bidro sterkt til at de allierte vant slaget som utspant seg i Altanterhavet. Adverssiden bærer det offisielle Elizabeth II myntportrettet utført av den berømte myntgravøren Ian Rank-Broadley. 

Offisiell Sovereign gullmynt godkjent av Buckingham Palace

Half Sovereign gullmynten "Battle of the Atlantic" er utgitt på den britiske kronkolonien Gibraltar, der Dronning Elizabeth II er den regjerende dronningen. Mynten er utgitt i samarbeid med Den Britiske Handelsflåte-foreningen og motivet er godkjent av Buckingham Palace. Sammen med mynten har du mottatt ekthetssertifikatet som garanterer for myntens spesifikasjoner og ekthet. Opplaget er satt til kun 825 eksemplarer på verdensbasis! Til sammenligning seilte over 40.000 handelsreisende fra Norge alene som krigsseilere under det som kalles det lengste slaget under 2. verdenskrig - Slaget om Atlanterhavet.

Bli én av kun 825 eiere på verdensbasis

Ønsker du å sikre deg kronen på verket til din samlemappe? Da bør du bestille allerede nå! Opplaget er på svært lave 825 gullmynter på verdensbasis, der kun et fåtall kommer til Norge

Spesifikasjoner
Pålydende:
Halv Sovereign
Årstall:
2016
Kvalitet:
Proof
Metall:
22 karat gull
Diameter:
19,3 mm
Vekt:
3,99 gram
Opplag:
825 eksemplarer på verdensbasis
Advers:
Dronning Elizabeth II
Revers:
Liberty-skip flankert av britiske flagg
Utgivelsesland:
Den britiske kronkolonien Gibraltar