Dette er den eneste norske 1/2-speciedaleren utgitt under unionskongen Christian VII, og ble utgitt fra 1776 til 1779. Speciedaler er noe av det ypperste som er innen norske sølvmynter, så dette er en ettertraktet mynt! Den ble preget på Den Kongelige Mynt på Kongsberg for over 230 år siden. Vi har kun 13 eksemplarer på lager, så bestill i dag for å sikre deg et eksemplar!

Bli en av de heldige eierne av en 1/2-speciedaler utgitt i 1776-1779

  • En ettertraktet norsk sølvmynt, som er over 230 år gammel
  • Den eneste norske som ble utgitt under Kong Christian VII
  • Fraktfritt tilsendt og 30 dagers åpent kjøp


Det ypperste av historiske norske sølvmynter!

Speciedaler er store og tunge sølvmynter som ble benyttet i Norge fra 1560 til 1875 og var forbeholdt datidens overklasse. Man kan på sett og vis si at dette var datidens tusenlapp, eller titusen-lapp om man vil! Speciedaler ble brukt som betaling for eiendomstransaksjoner og større handler mellom handelsmenn, adelige og geistlige, og av Kongen selv.

Speciedaler hadde et konstant sølvinnhold på 87,5 %. Et stabilt og etterrettelig sølvinnhold var langt fra vanlig på den tiden. Skillemynter i sølv var ofte av dårlig kvalitet, og Kongen gikk sjelden av veien for å snyte på sølvinnholdet og skaffe seg ekstra fortjeneste på den måten. Men dette gjaldt ikke speciedalerne. De var alltid til å stole på. En speciedaler var verdt 96 skilling, men det underlige skjedde at mange var villig til å bytte godt over 100 skilling mot en speciedaler på grunn av den store tilliten mynten nøt!


Spesifikasjoner
Pålydende:
1/2 Speciedaler
Konge:
Christian VII
Årstall:
1776 - 1779
Metall:
Sølv
Pregested:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Diameter:
Ca. 35 mm
Vekt:
Ca. 15 gram
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge