Dette er den eneste norske 1/2-speciedaleren utgitt under unionskongen Christian VII, og ble utgitt fra 1776 til 1779. Speciedaler er noe av det ypperste som er innen norske sølvmynter, så dette er en ettertraktet mynt! 1/2-speciedaleren ble preget ved Den Kongelige Mynt på Kongsberg for over 240 år siden.

Halvspeciedaleren er stor, tung og ble kun brukt av de aller rikeste i samfunnet. Nå kan du bli en av de heldige som får eie og holde denne historiske sølvmyntene i egne hender!

Bli en av de heldige eierne av en 1/2-speciedaler utgitt i 1776-1779:

  • En ettertraktet norsk sølvmynt, som er over 240 år gammel
  • Den eneste norske 1/2 speciedaleren som ble utgitt under Kong Christian VII
  • Over 240 år gammel originalmynt


Det ypperste av historiske norske sølvmynter


Speciedaler er store og tunge sølvmynter som ble benyttet i Norge fra 1560 til 1875 og var forbeholdt datidens overklasse. Man kan på sett og vis si at dette var datidens tusenlapp, eller titusen-lapp om man vil! Speciedaler ble brukt som betaling for eiendomstransaksjoner og større handler mellom handelsmenn, adelige og geistlige, og av Kongen selv.

Speciedaler hadde et konstant sølvinnhold på 87,5%. Et stabilt og etterrettelig sølvinnhold var langt fra vanlig på den tiden. Skillemynter i sølv var ofte av dårlig kvalitet, og Kongen gikk sjelden av veien for å snyte på sølvinnholdet og skaffe seg ekstra fortjeneste på den måten. Men dette gjaldt ikke speciedalerne - de var alltid til å stole på. En speciedaler var verdt 96 skilling, men det underlige skjedde at mange var villig til å bytte godt over 100 skilling mot en speciedaler på grunn av den store tilliten mynten nøt!

Sikre deg ditt eksemplar av den historiske norske sølvmynten i dag.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1/2 Speciedaler
Konge:
Christian VII
Årstall:
1776 - 1779
Metall:
Sølv
Pregested:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Diameter:
Ca. 35 mm
Vekt:
Ca. 15 gram
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge