En spennende monark med fantastiske mynter

Etter sin 42 år lange regjeringstid etterlot Christian VII seg en stor og variert samling med vakre sølvmynter. Blant disse er den sjeldne og ettertraktede 1/2 speciedaleren, som i dag kan bli din.

Speciedaleren kan sammenlignes med flere titusener av kroner i dagens verdi. Myntene ble brukt til store økonomiske transaksjoner, sparing og som en pålitelig form for betaling i både nasjonal og internasjonal handel. Å eie en speciedaler var et tegn på velstand og økonomisk sikkerhet, mye som det å eie store pengebeløp eller verdifulle eiendeler i dagens samfunn.

Bli eier av Kong Christian VIIs eneste norske 1/2 speciedaler og se frem til:

• En sjelden sølvmynt brukt av de rikeste i samfunnet og kongen selv – fra en tid hvor Norges rikdom ble målt i sølv!

• En originalmynt fra Kong Christian VIIs regjeringstid – til tross for sine utfordringer markerte han seg som en viktig monark i opplysningstidens æra.

• En norsk valør som sto som en bauta av stabilitet og pålitelighet - i over 300 år ble speciedalere brukt i Norge.

• Skrin, historisk informasjon, 30 dagers åpent kjøp og ekthetssertifikat – for din trygghet.

Benytt den sjeldne muligheten

Kong Christians 1/2 speciedaler kan i dag bli din for 7.500 kr + frakt 69 kr. Om du ønsker, kan du enkelt og helt kostnadsfritt velge å betale i tre månedlige avdrag på 2.523 kr ved bestilling.

forklaringer-storre-skrift-v2

Over kan du se en nærmere forklaring av de utsøkte detaljene på denne praktfulle mynten.

Viktig Konge for Norge

1/2 speciedaleren du i dag kan bli eier av, er preget under Kong Christian VIIs regjeringstid. Christian VII er kjent for sine personlige utfordringer, men også for sin betydning i opplysningstidens æra. Han var en viktig figur i en tid med store reformer og økonomisk vekst. En lite kjent, men fascinerende detalj om kongen, er at til tross for sine mentale helseutfordringer, var han en forkjemper for kulturell og vitenskapelig utvikling. Hans hoff var et sentrum for intellektuelle og kunstnere, noe som også reflekteres i de mange vakre myntene fra hans tid.

Reformene innført under Kong Christian inkluderte forbedringer i rettssystemet, helsevesenet og utdanningssystemet. Målet var å øke effektiviteten og rettferdigheten i statens tjenester. Det ble også gjort tiltak for å fremme frihandel og redusere monopolmakt, noe som stimulerte økonomisk vekst og handel. Dette bidro til økt økonomisk aktivitet og velstand i Norge.

På grunn av det lave antallet mynter tilgjengelig, anbefaler vi å gjøre din bestilling før det er for sent! Ikke gå glipp av muligheten til å eie en mynt som kan ha vært brukt av Kong Christian VII selv.

Spesifikasjoner
Pålydende:
1/2 Speciedaler
Konge:
Christian VII
Årstall:
1776 - 1779
Metall:
Sølv
Pregested:
Den Kongelige Mynt på Kongsberg
Diameter:
Ca. 35 mm
Vekt:
Ca. 15 gram
Kvalitet:
God Samlekvalitet
Utgivelsesland:
Norge