Sikre deg din offisielle vikingmynt som hedrer tordenguden Tor i dag GRATIS (kun frakt 39 kr tilkommer)

Tor med hammeren var en av de mest populære gudene i Norden i vikingtiden. Nå kan du sikre deg Tor på offisiell vikingmynt belagt med rent sølv og utført med et detaljerikt dybdepreg. Minnemynten er utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man, i et begrenset opplag på 30.000 eksemplarer.

Godbiter å glede seg til:
⚡ GRATIS sølvbelagt vikingmynt – du betaler kun frakt på 39 kr
⚡ Detaljrikt dybdepreg med unik patinert overflate
⚡ Historisk dokumentasjon fra spesialist på norrøn religion
⚡ Innleder samlingen «Vikingarven 793-1066» -med 5 spennende minnemynter med norrøne guder
⚡ Ingen bindingstid – alltid 30 dager returrett!

Bli kjent med noen av våre mest kjente skikkelser i den norrøne mytologi
Ved å sikre deg minnemynten "Tor", innleder du samtidig samlingen «Vikingarven 793-1066». Her får du muligheten til å bli kjent med noen av våre meste kjente skikkelser i den norrøne mytologi - slik du aldri har sett det før! 

Samlingen består av kun 5 sølvbelagte minnemynter, og du mottar en ny vikingmynt ca. en gang i måneden til normalpris 590 kr (frakt tilkommer på 49,95 kr). Du samler så lenge du vil, alltid med 30 dager full returrett, og uten minstekjøpsforpliktelse eller bindingstid.

De fem minnemyntene i samlingen "Vikingarven 793-1066": Loke, Odin, Tor, Frøya og Hel. 

Unik minnemynt med enestående dybdepreg, belagt med sølv og patina
Å prege vikingmyntene har vært en møysommelig prosess, og består av flere produksjonsledd enn vanlig. Arbeidet starter med skisser, som etter hvert et endelig motiv. Her jobbet illustratøren i nært samarbeid med gravøren. Det som er krevende for nettopp disse myntene er det høyere relieffet.

Mynten er preget under høyt trykk, som stiller store krav til verktøyet. Trykket er oppimot 250.000 kilo. Etter at minnemyntene i bronse er preget, blir de belagt med 99,9 % rent sølv, for så å gå gjennom en spesiell oksideringsprosess. Deretter blir mynten bearbeidet på nytt. Fagarbeidere sliper ned oksideringen på de høyeste punktene, slik at det blir mest mulig kontrast. I denne prosessen blir kun de beste myntene godkjent. Denne prosessen gir hver enkelt minnemynt en unik patina, som sørger for at ingen eksemplarer av minnemynten er helt like.

Minnemyntene veier 32,6 gram og har en diameter på hele 38,6 millimeter. I motsetning til proofmynter som alltid må oppbevares i sin beskyttende kapsel, er dette en mynt som ikke bare kan beskues på avstand. Her kan du gjerne ta mynten i hånden, oppleve størrelsen, vekten og hardheten på metallet, samt føle dybden i motivet med alle detaljene!

Utgitt av vikingøya Isle of Man
Det er få andre steder i verden hvor vikingens kultur og historie er så levende som på den lille øya Man i Irskesjøen. Her grunnla blant annet vikingene i 979 det som er verdens eldste parlament som fortsatt er i bruk; Tynwald eller Tingvoll. Parlamentet på Isle of Man har ikke politiske partier, men velger fortsatt sine representanter slik vikingene gjorde det, fra ulike geografiske steder på øya.

Man er et selvstendig land med eget postverk, regjering, mynter og lover, men er knyttet til Storbritannia gjennom utenriks- og sikkerhetspolitikk. Elizabeth II er øynasjonens overhode, men ikke som dronning; hun er Lord of Man.


Spesifikasjoner
Kvalitet:
Sølvbelagt og patinert
Opplag:
30.000
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
32,2 gram
Pålydende verdi:
1 crown
Utgivelsesland:
Isle of Man

Bli kjent med noen av våre mest kjente skikkelser i den norrøne mytologi
Ved å sikre deg minnemynten "Tor", innleder du samtidig samlingen «Vikingarven 793-1066». Her får du muligheten til å bli kjent med noen av våre meste kjente skikkelser i den norrøne mytologi - slik du aldri har sett det før! 

Samlingen består av kun 5 sølvbelagte minnemynter, og du mottar en ny vikingmynt ca. en gang i måneden til normalpris 590 kr (frakt tilkommer på 49,95 kr). Du samler så lenge du vil, alltid med 30 dager full returrett, og uten minstekjøpsforpliktelse eller bindingstid.

De fem minnemyntene i komplettsettet "Vikingarven 793-1066": Loke, Odin, Tor, Frøya og Hel. 

Gjennom komplettsettet bygger du opp et historieverk om den norrøne tro og mytologi, med omfattende historisk dokumentasjon fra religionshistoriker og spesialist på norrøn religion, Gro Steinsland.

Kostnadsfri samlefordeler
I løpet av samleperioden mottar du et praktisk omslag utført i kunstskinn (verdi 100 kr) der du kan oppbevare ekthetssertifikatene og samlingens eierbevis, et flott album i sort kunstskinn (verdi 200 kr) der du kan oppbevare den historiske dokumentasjonen. Du får også et spesialdesignet skrin der du kan oppbevare vikingmyntene. Alt dette får du uten ekstra kostnad slik at du får maksimal glede av å samle på gudemyntene som forteller den fascinerende historien om vikingtiden og deres norrøne gudetro.


  1. Jeg kan nå sikre meg vikingmynten belagt med rent sølv og patinert overflate, som hedrer tordenguden Tor, GRATIS (mot dekning av frakt på 39 kr). Normalpris for mynten er 590 kr (+ frakt 49,95 kr).

  2. Bestiller jeg vikingmynten som hedrer Tor, utgitt av den tidligere vikingøya Isle of Man, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for mynten som innleder en komplettsettet, vil videre leveranser i settet belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon, epost eller bestillingskupong, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille mynten hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert preg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.
  3. Dersom jeg sikrer meg vikingmynten "Tor" innleder jeg samtidig komplettsettet "Vikingarven 793-1066" helt uforpliktende. Settet består av kun 5 minnemynter utgitt av den tidligere norske vikingøya Isle of Man. Jeg får mulighet til å bli mer kjent med noen av gudene, mytene og historiene i vikingtiden, illustrert på sølvbelagte mynter - slik jeg aldri har sett det før!

  4. Som samler får jeg tilsendt en ny vikingmynt med spennende gudemotiv og fascinerende dybdepreg. Myntene er belagt med rent sølv og patinert for å få frem alle detaljer i motivet. Jeg mottar disse ca én gang i måneden. Hver vikingmynt koster 590 kr, frakt og ekspedisjon tilkommer på 49,95 kr. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

  5. I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad omfattende historisk dokumentasjon skrevet av professor Gro Steinsland, som er spesialist på norrøn religion. Jeg mottar også et praktisk omslag utført i kunstskinn (verdi 100 kr) der jeg kan oppbevare ekthetssertifikatene og samlingens eierbevis, et flott album i sort kunstskinn (verdi 200 kr) der jeg kan oppbevare den historiske dokumentasjonen. Jeg får også et spesialdesignet skrin der jeg kan oppbevare vikingmyntene. Alt dette får jeg uten ekstra kostnad slik at jeg får maksimal glede av å samle på gudemyntene som forteller den fascinerende historien om vikingtiden og deres norrøne gudetro.

  6. Jeg har alltid 30 dager full returrett, og betaler selv frakt ved retur. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte komplettsettet, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betalingsmåte, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50 eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven. Det er ingen bindingstid.

  7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat og eierbevis medfølger samlingen.

  8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.