*Illustrasjonsfoto

Kong Haralds 85-årsdag feires med spektakulært jubileumssett!

Den 21. februar fyller vår kjære konge hele 85-år. Han er en mann mange nordmenn har sitt hjerte nær, og en helt spesiell mann fortjener en helt spesiell heder. Det Norske Myntverket utgir derfor nå et spektakulært jubileumssett som forteller hans historie. Settet inneholder hele 11 originalmynter som representere forskjellige stadier av hans liv, samt en storslått sølvmedalje som preges på selve bursdagen hans. Jubileumssettet utgis i kun 567 individuelt nummererte eksemplarer, da han er den første norskfødte prinsen på 567 år!

Bestill i dag så kan du glede deg til dette:
♔ Medalje i 99,9 % sølv som preges den 21. februar
♔ 11 originalmynter som forteller hans historie
♔ Et individuelt nummerert eksemplar - lave numre leveres først
♔ Utgitt av Det Norske Myntverket

Jubileumssettet kan bli ditt for 4.990 kr, men om du ønsker å dele beløpet i mindre rentefrie rater kan vi tilby deg 3 rater à 1.663,33 kr.

Kongen er en populær mann blant norske samlere, så bestill ditt sett allerede nå for å sikre deg ditt eksemplar. Lave numre leveres først!


Storslått sølvmedalje preges på dagen

For å hedre kongens 85-årsdag preger Det Norske Myntverket sølvmedaljen «H. M. Kong Harald 85 år» på selve bursdagen hans, 21. februar. Motivet på medaljen viser kongen i majestetisk uniform til venstre, og til høyre vises en silhuett av kong Harald mens han vinker fra slottsbalkongen. Medaljen er hele 60 millimeter i diameter, og designet av den prisbelønte kunstneren Ingrid Austlid Rise. På grunn av den store størrelsen kommer detaljene i motivet godt til sin rett. Opplaget på sølvmedaljen er på svært lave 567 eksemplarer, og den finnes kun i dette jubileumssettet!

Hele 60 mm stor sølvmedalje preges på dagen! *Illustrasjonsfoto

Hvert eksemplar blir individuelt nummerert. Jubileumssett 001/567 innlemmes i Det Norske Myntverkets samling. Deretter går de videre nummererte eksemplarene til samlere. Er du heldig kan du bli innehaver av nr 002/567? De laveste numrene leveres først.

11 originalmynter forteller hans historie

Det spektakulære jubileumssettet som nå kan bli ditt viser kong Harald Vs biografi fortalt gjennom hele 11 originalmynter. Den første mynten er en norsk kronemynt fra 1937, året den daværende prins Harald kom til verden på Skaugum i Asker. Familien besto da av den nyfødte prinsen, hans to eldre søstre prinsesse Ragnhild og prinsesse Astrid, kronprins Olav og kronprinsesse Märtha. Familien bodde på Skaugum i prinsens tre første leveår, før de 9. april 1940 flyktet da Tyskland invaderte Norge. Kronprinsfamilien flyktet til Sverige, og derfor er den andre mynten i settet en svensk 2-kronor fra 1940. Etter 5 år returnerte de til Norge fra USA den 7. juni 1945, noe som representeres med en amerikansk 1/2 dollar fra 1945.

Barndomsårene ble tilbragt på den offentlige skolen Smestad skole. Videre gikk han på Oslo katedralskole, hvor han i 1955 var rødruss. Denne milepælen vises med en øremynt fra 1955. I 1962 fullførte han studiene sine i England, noe som representeres med en britisk 2-shilling fra samme år. Harald har også representert Norge i seiling i De olympiske leker hele tre ganger. Myntsettet inkluderer derfor en offisiell sølvmynt fra Tokyo OL i 1964, året han deltok for første gang.

I 1959 møtte han hans livs kjærlighet, Sonja Haraldsen, og i 1968 giftet de seg. I myntsettet fortelles dette med øremynter fra 1959 og 1968. De to fikk i 1971 deres første barn, prinsesse Märtha Louise, og i 1973 ble arveprinsen Haakon Magnus født. Begge disse viktige årene hedres med hver sin øremynt.

Året 1991 står som en viktig milepæl i Haralds liv. Det var året hans far gikk bort, og Harald overtok tronen som Norges konge. I jubileumssettet hedres dette med en norsk 50-kronermynt fra 1991.

Jubileumssettet utgis kun i 567 individuelt nummererte eksemplarer, da Harald var den første norskfødte prinsen på 567 år! Lave numre leveres først, så bestill ditt eksemplar allerede nå!

Spesifikasjoner
Innhold:
11 mynter og 1 sølvmedalje
Utgivelsesår:
2022
Utgiver:
Det Norske Myntverket
Særpreg:
Individuelt nummerert
Opplag:
567