Et myntsett helt utenom det vanlige
- Spar 500 kr!

I dag kan du sikre deg noe helt spesielt, nemlig dette Samurai-myntsettet bestående av en japansk gullmynt, sølvmynt og seddel - originale mynter og seddel fra de legendariske samuraienes tid

Selv 150 år etter at Samurai-kulturen var over, forblir fascinasjonen uforminsket. Samurai-legendene er historier om ære og disiplin, ubestridelig lojalitet og absolutt selvoppofrelse - sammenflettet med svik, intriger og brutal vold. Myntene deres står igjen som vitner til denne ekstraordinære krigerklassen og arven de har etterlatt oss.

Kun 16 sett tilgjengelig til denne prisen!

Det fascinerende Samurai-settet kan bli ditt i dag:
 De siste myntene og sedlene til de legendariske samuraiene
✤ 
Originale Samurai-mynter - mer enn 150 år gamle
✤ 
Gullmynten og sølvmynten er preget i vakker japansk utsmykket stil
✤ Original historisk seddel som er over 160 år gammel; de siste samuraienes sedler

Bestiller du i dag kan du spare 500 kr på dette spennende myntsettet. Tilbudet er kun gyldig t.o.m. 6. mars 2022!

Samurai-settets mynter og seddel

Myntene markerer slutten på over tusen års isolasjonisme, intern krangling og maktkamp, men også kunst, haiku og musikk helt ulikt noe i resten av verden. Disse myntene var slutten på en nobel, men utdatert, periode, og overgangen til et nytt Japan. Det nye Japan var i begynnelsen moderne og relativt liberalt, men det skulle snart ta en mørk vending. Det, imidlertid, var lenge etter at disse myntene hadde sluttet å sirkulere.

Settet består av tre deler:

Først en gullmynt (en bu ban ki) med paulownia-blomster, kalt kiri i Japan og den dag i dag symbolet på statsministerposten. Reversen viser navnet til myntverktsmesteren.

Deretter en av de siste sølvmyntene, en såkalt Bu Gin. Den firkantede mynten har kirsebærblomster på omskriften. Teksten er myntherrens navn på adversen og verdien og valøren på reversen.

Sist har vi en japansk seddel som sirkulerte fra 1603 til 1868. Disse var trykket på svært hemmelig vis, og forfalskning var både vanskelig og livsfarlig. Alle sedlene er unike med tanke på teksten som står der.


Sikre deg dette svært spennende Samurai-settet i dag og spar 500 kr!

Spesifikasjoner
Kvalitet:
God samlekvalitet
Innhold:
Én gullmynt, sølvmynt og seddel
Gullmynten:
Japansk Bu Ban Ki, 1868–1869, 3 gram, 12 x 19.77 mm
Sølvmynten:
Japansk Bu Gin, 1853–1868, 8.63 gram, 16.65 x 23.6 mm
Seddel:
Japansk seddel, 1603-1868
Utgivelsesland:
Japan
Opplag:
Lave 250 sett på verdensbasis