OL sølvmynt nr. 3 - Ishockeyspillere

Norske minnemynter i sølv er svært populære hos samlere, og myntene fra Lillehammer-OL er intet unntak. I forbindelse med OL på Lillehammer i 1994 besluttet Norges Bank å gi ut fire forskjellige gullmynter og 12 forskjellige sølvmynter. Sølvmyntene fikk pålydende 50 og 100 kroner og bærer motiver fra henholdsvis norske vinteraktiviteter og olympiske grener. 

Sølvmynten har motiv av to ishockeyspillere i kamp om pucken. Baksiden prydes av Kong Harald, 1992 var det første året norske minnemynter bar vår nye konges portrett. Mange minnes fortsatt at hans far, Kong Olav V, døde 87 år gammel 17. januar 1991. Denne hundrekronen har et meget lavt opplag, og ble preget i kun 53.858 eksemplarer.

Sølvmynt nr 3 utgitt til OL på Lillehammer:

  • Er en Norsk minnemynt i sølv fra OL på Lillehammer
  • En klassiker i hele 92,5% sølv utgitt av Norges Bank
  • Diameter på hele 39 mm
  • Preget i høyeste kvalitet - proof

NB: Noe leveringstid må påregnes

Tidenes beste olympiske leker - Lillehammer 1994

Det er nå over 25 år siden "tidenes beste olympiske leker", men fortsatt har nordmenn og idrettsinteresserte over hele verden gode minner fra vinterlekene i 1994. OL på Lillehammer ble betegnet som "tidenes beste olympiske vinterleker", og både publikum, værguder og utøvere gjorde sitt til at det ble en folkefest av dimensjoner. For oss nordmenn ble lekene en stor suksess også sportslig, og Norge ble lekenes beste nasjon. 

Spesifikasjoner
Pålydende:
100 kroner
Diameter:
39 mm
Metall:
92,5 % sølv
Kvalitet:
Proof
Vekt:
33,6 gram
Opplag:
53.858
Utgiver:
Norges Bank
Utgivelsesår:
1992
Advers:
Kong Harald V
Revers:
Ishockeyspillere