Verdens første medaljesett i Humanium Metal
- Belagt med Fairmined gull

Gratulerer med å ha sikret deg verdens første medalje i Humanium Metal – fredens metall. Alt overskudd fra jubileumsmedaljen "Flagget 200 år" går tilbake til de berørte samfunnene.

Nå får du  muligheten til å bli eier av jubileumssettet «Ja vi elsker», som hedrer de tre viktigste milepælene i Norges historie som fredsnasjon: 1814, 1905 og 1945. Også disse medaljene er preget i frihetens metall - Humanium Metal. I tillegg er de belagt med Fairmined gull, et sporbart og rettferdig gull, utvunnet fra sertifiserte gruver, som ivaretar etiske standarder for gode arbeidsforhold, rettigheter og miljø. De tre minnemedaljene er designet av den prisbelønte kunstneren Ross Kolby. Settet medfølger elegant samlemappe for oppbevaring - helt uten ekstra kostnad! 

Dette kan du glede deg til:
● Verdens første medaljesett
i fredens metall - Humanium Metal
● Hedrer de viktigste milepælene for fredsnasjonen Norge
● Ingen videre kjøpsforpliktelser

Medfølger elegant samlemappe for oppbevaring - helt uten ekstra kostnad!


Medaljesett hedrer de viktigste milepælene for fredsnasjonen Norge


Grunnloven 1814
Norge var under dansk styre i mer enn 400 år, fra 1380 til vi fikk vår egen Grunnlov i 1814. Med nyervervet frihet og ny Grunnlov, meldte også behovet seg for et eget norsk flagg. Minnemedaljen «Grunnloven 1814» har motiv av Christian Magnus Falsen med Eidsvoll-bygningen i bakgrunnen. Falsen var formann i konstitusjonskomiteen på Riksforsamlingen, og senere fikk han det hederlige kallenavnet «Grunnlovens far».


Unionsoppløsningen 1905
Selv om det norske flagget ble vedtatt i 1821, var det først ved unionsoppløsningen fra Sverige i 1905 at unionsmerket «sildesalaten» ble fjernet fra flagget. Fra da av har nordmenn kunnet heise det rene norske flagget i rødt, hvitt og blått på alle offisielle og uoffisielle feiringer og markeringer. Minnemedaljen «Unionsoppløsningen 1905» har motiv av landets nye konge, kong Haakon VII med arveprins Olav på armen der han håndhilser på statsminister Christian Michelsen med det norske slottet i bakgrunnen.


Frigjøringen 1945
Flagget vårt ble på nytt et viktig symbol under den tyske okkupasjonen fra 1940-1945. Forbudt av okkupasjonsmakten ble flagget et mye brukt motstandssymbol mot overmakten. Da Norge atter ble fritt 8. mai 1945, vaiet norske flagg i vinden og preget gatebildet. Endelig kunne vi igjen svinge det røde, hvite og blå for et fritt Norge! Minnemedaljen «Frigjøringen 1945» har motiv av kong Haakon VII og prins Harald, etter at Norge har blitt frigjort.

Spesifikasjoner
Antall medaljer:
3
Årstall:
2021
Kvalitet:
Brilliant Usirkulert
Metall:
Humanium Metal, belagt med Fairmined gull
Diameter:
38,6 mm
Vekt:
17 gr
Opplag:
10.000
Kunstner:
Ross Kolby
Pregemerke:
Hu
Utgiver:
Det Norske Myntverket