Spesialutgave i kun 2020 eksemplarer:
Kronprins Olav og Max Manus foreviget i 99,9 % krigssølv!

Frigjøringen av Norge startet med frigjøringen av Kirkenes den 25. oktober 1944. I anledning 75-årsjubileet har Det Norske Myntverket preget en spesialutgave av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus", som foreviger et av vår nasjons største øyeblikk: frigjøringen og freden i maidagene i 1945. Minnemedalje er preget  i 99,9% rent krigssølv og med jubileumsrandskrift: FRIGJØRINGSJUBILEET 1945-2020.

  • Spesialutgave i rent krigssølv fra 2. verdenskrig - preget med jubileumsrandskrift
  • Krigsminnemedalje preget i 99,9 % rent krigssølv reddet fra 4.700 meters dyp
  • Kun preget i 2.020 nummererte eksemplarer
  • Din pris: kun 299 kr - fraktfritt tilsendt
  • Normalpris 850 kr + frakt 49,95 kr - du sparer 600 kr!
  • Preget ved Det Norske Myntverket i beste pregekvalitet, proof
  • Innleder samlingen"Alt for Norge - krigssølvet" med kun 8 krigsminnemedaljer - alle preget i krigssølv

Et dobbelt stykke krigshistorie
Sølvmedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" representerer norsk krigshistorie på flere måter. Først og fremst foreviger den et historisk øyeblikk; Kronprins Olav og Max Manus som kjører i åpen bil gjennom hovedstaden etter frigjøringen i 1945. Samtidig representerer den også et annet viktig kapittel i vår krigshistorie, i og med at den er preget i krigssølv hentet opp fra 4.700 meters dyp – et sølv med sterke bånd til norske sjømenn og med en utrolig historie.


I rent krigssølv – berget fra 4.700 meters dyp
Sølvet i minnemedaljen var nemlig en del av den utrolige sølvskatten fra konvoi SL64. En skatt som ble forsvart av norske krigsseilere, senket av en tysk torpedo i 1941 og berget fra nesten 5 kilometers dyp etter over 70 år! Nå blir altså en del av denne utrolige sølvskatten til en ny norsk minneutgave – til ære for et sentralt øyeblikk i vårt lands krigshistorie.

Individuell nummerering – hver medalje er unik!
Medaljen blir preget i maksimalt 25.000 eksemplarer. Av disse er kun 2.020 spesialutgaver, som er preget med serienummer (0001-2020) inngravert i randen – slik at hver medalje blir unik. Denne spesialutgaven er også preget med jubileumsrandskrift. Spesialutgaven leveres så langt opplaget rekker, deretter leveres ordinær utgave. 

Frigjøringen startet i Nord Norge
Da Norge atter ble fritt 8. mai 1945 hadde den tyske okkupasjonsmakten overgitt seg uten væpnet motstand. Unntaket var i nord. 

Høsten 1944 var en dramatisk høst for befolkningen i Øst-Finnmark. En tre års stillingskrig mellom tyske og sovjetiske styrker langs norskegrensen tilspisset seg da Den røde armé angrep med full stryke langs hele fronten den 7. oktober 1944. Tyskland initierte tilbaketrekningen i operasjon Nordlys samme dag. En drøy uke senere tok russiske styrker seg inn over den norske grensen. Etter harde kamper frigjorde russiske styrker Kirkenes den 25. oktober 1944. Frigjøringen av Norge hadde startet, og tyskerne iverksatte den brente jords taktikk. Befolkningen ble tvangsevakuert og Nord-Norge brant. Alt på direkte ordre fra Adolf Hitler selv. Det skulle gå enda over et halvt år til den tyske kapitulasjonen og Norges frihet, men frigjøringsjubileet 2020 startet med 75-årsmarkeringen for frigjøringen av Finnmark 25. oktober 1944.


Me
d krigssølv reddet fra 4.700 meters dyp!
Minnemedaljen er preget i krigssølvet som har den helt spesielt spennende og dramatiske historien fra 2. verdenskrig. Sølvet som ble torpedert av tyskerne og reddet fra 4.700 meters dyp over 70 år senere. For å få frem de flotte detaljene skal fremstå best mulig er krigsminnemedaljen preget i størrelsen på hele 39 mm og i beste pregekvalitet, proof.


Preget i 99,9% rent krigssølv - svært høy renhet
Trass i at sølvet stammer fra en tid med krig og rasjonering, er det av ypperste kvalitet med en svært høy renhet. Faktisk er sølvet i medaljene hele 99,9% rent – imponerende selv etter dagens standard. Medaljen er preget med krigssølvmerket «4700 MBSL» - som sertifiserer at sølvet i medaljen var en del av det sunkne sølvet berget fra havdypet i 1941.


Krigssølvet historie
Under den 2. verdenskrig seiler den allierte konvoien SL64, der i blant norske og britiske fartøy, gjennom Atlanteren på vei mot Liverpool. 17. februar 1941 torpederes og senkes det britiske dampskipet SS Gairsoppa og hun går ned med et av tidenes største edelmetallparti, ca. 3.000 sølvbarrer, på vei fra India til Det Kongelige Britiske Myntverket. Skipet legger seg tilslutt på 4.700 meters dyp, og hennes dyrbare last var tilsynelatende tapt for alltid!

Over 70 år senere ble det sunkne sølvet berget fra havdypet, og nå er det formet til et skinnende stykke norsk krigshistorie. Samlerhuset har sikret seg en del av sølvet, og nå har Det Norske Myntverket startet pregingen av "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" - en minnemedalje preget i historisk krigssølv fra 1941. 

 

Ønsker du å eie et ekte stykke norsk krigshistorie i rent sølv fra havdypet - så anbefaler vi å benytte anledningen nå!

Spesifikasjoner
Kvalitet:
Proof
Metall:
99,9 % krigssølv
Diameter:
39 mm
Vekt:
20 gram
Opplag:
25.000 hvorav 2.020 individuelt nummererte spesialutgaver
Randskrift:
Frigjøringsjubileet 1945-2020
Preget av:
Det Norske Myntverket

Alt for Norge 1940-1945 - krigssølvet

Sikrer du deg spesialutgaven av minnemedaljen «Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus” i 99,9% rent krigssølv, innleder du samtidig samlingen «Alt for Norge 1940-1945 – krigssølvet». Samlingen markerer viktige begivenheter i krigsårene – og alle medaljene preges i autentisk krigssølv fra Konvoi SL64. Medaljene preges av Det Norske Myntverket, og anerkjente krigshistorikere står for det faglige innholdet og historiene bak. Ny minnemedalje sendes deg ca. én gang i måneden til 850 kr + 49,95 kr i frakt. Minnemedaljene sendes til fritt gjennomsyn ved utgivelsen, uten minstekjøpsforpliktelse, bindingstid eller andre forpliktelser. Du har alltid 30 dager returrett. 

Om du samler på serien «Alt for Norge 1940-1945 - krigssølvet» får du blant annet et elegant treskrin, samlealbum til dokumenter og omfattende historisk dokumentasjon om krigen, alt kostnadsfritt sammen med dine forsendelser. Dermed kan du – i den grad du selv ønsker – bygge opp et omfattende dokument over vår krigshistorie.

1.      Jeg kan nå sikre meg spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" preget i krigssølv fra konvoi SL64, for kun 299 kr. Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon. Vår normalpris er 850 kr (+ frakt og ekspedisjon 49,95 kr). Jeg sparer dermed 600 kr. Minnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" preges med individuelt serienummer i randen og jubileumsrandskrift: FRIGJØRINGSJUBILEET 1945-2020. Det er kun 2.020 eksemplarer av denne jubileumsminnemedaljen. Samleinteressen for spesialutgaver er stor og jeg kan sikre meg mitt eksemplar i dag.

2.      Bestiller jeg spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" på Samlerhusets nettsider, kan jeg velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes. Velger jeg å betale med kort for minnemedaljen som innleder en samling vil videre leveranser i samlingen belastes samme kort. Bestiller jeg via telefon eller epost, vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist. Jeg kan derfor bestille minnemedaljen hjem, ta den i nærmere øyesyn og studere håndverket med vakkert dybdepreg og detaljer, før jeg i fred og ro bestemmer meg for om jeg vil samle på den. Minnemedaljen sendes per post, og leveringstid er normalt 5-10 dager.

3.      Dersom jeg sikrer meg spesialutgaven av krigsminnemedaljen "Frigjøringen 1945 - Kronprins Olav og Max Manus" innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen "Alt for Norge 1940-1945 – krigssølvet". Samlingen, som totalt består av 8 minnemedaljer, er et bidrag til at norsk krigshistorie og at alle de som ofret sitt liv for vår frihet, ikke vil bli glemt.

4.      Som samler får jeg tilsendt en ny krigsminnemedalje preget i krigssølv fra konvoi SL64 ca én gang i måneden. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

5.      Samlerhuset dekker frakt og ekspedisjon for krigsminnemedaljen som hedrer frigjøringen og freden i 1945. Dersom jeg ønsker å fortsette å samle, tilkommer frakt og ekspedisjon på 49,95 kr på mine nye minnemedaljer som koster 850 kroner per krigsminnemedalje.

6.      I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et vakkert skrin i tre, for elegant oppbevaring og presentasjon av krigsminnemedaljene som bidrar til at Norges krigshistorie og alle de som ofret livet for vår frihet, ikke vil bli glemt. Samlerhusets normalpris for skrinet er 350 kr, men jeg betaler ingenting ekstra for dette.

7.      Jeg har alltid 30 dager returrett og betaler returportoen selv, og samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettsloven. Det er ingen bindingstid.

8.      Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forhold, for ektheten av alle våre samleobjekter. Ekthetssertifikat medfølger.

9.      Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.