USA's mest ikoniske minnemynt!

En av de mest kjente amerikanske presidentene gjennom tidene er John F. Kennedy, også kalt JFK. Da Kennedy ble valgt som president i 1960 ble han den nest yngste amerikanske presidenten noensinne. Mest kjent var han for sine retoriske evner, sin forhandlingsrolle under den kalde krigen, samt hans tidlige død.

Kun måneder etter at Kennedy ble skutt i 1963, ble en det utgitt en halvdollar i sølv til minne om den legendariske presidenten. I år er det 60 år siden Kennedy ble USAs president, og i den forbindelse kan du nå sikre deg den spesielle halvdollaren i 40% sølv til kun 99 kroner, fraktfritt tilsendt.

Dette kan du sikre deg i dag:

► En ettertraktet amerikansk mynt i 40% sølv til minne om John F. Kennedy
► Utfyllende sertifikat som garanterer myntens ekthet og kvalitet
► Kostnadsfri samlemappe sammen med Kennedy-mynten
► Innleder Sølvdollarsettet - samlingen som representerer verdens ledende valuta og gir deg høydepunktene fra Amerikas stolte historie


President John F. Kennedy, populært kalt JFK

Mynten som endret amerikansk lovgivning

Halvdollaren i sølv med portrett av John F. Kennedy er en av verdens største myntikoner og en av de mest spesielle minnemyntene i USAs historie. Planleggingen ble igangsatt allerede dagen etter presidentens død, og ble utgitt kort tid etter. Det måtte en spesialtillatelse fra den amerikanske kongressen til for å erstatte motivet på halvdollaren fra Benjamin Franklin til den nylig avdøde John F. Kennedy - et myntmotiv skal i følge amerikansk lov ikke endres før det har gått minst 25 år. Mordet på den folkekjære presidenten var imidlertid en godkjent anledning til en ny myntutgivelse.

En av Amerikas mest spesielle minnemynter

Amerikanske mynter står sterkt i verdenshistorien og blant myntsamlere både i og utenfor USA, og myntene er spekket med symboler og historie. Likevel er kun et fåtall av de amerikanske presidentene har blitt beæret med et portrett på amerikansk sirkulasjonsmynt.

Kennedy-halvdollaren i 40% sølv er en av verdens mest kjente mynter. Det fantastiske portrettet av Kennedy har blitt ikonisk, og er et symbol på det moderne Amerika. Mange vil mene at denne historiske mynten er obligatorisk i enhver god myntsamling. 


Talen President John F. Kennedy talte i 1961, la grunnlaget for en av de viktigste hendelsene i menneskehetens historie - det første skritt på en annen klode. Samtidig betegnes det som oppstarten til Apollo-programmet og månekappløpet, der USA gikk av med seieren ovenfor Sovjetunionen.

Sikre deg halvdollaren til minne om John F. Kennedy for kun 99 kroner (fraktfritt) i dag.

Spesifikasjoner
Pålydende:
Halv dollar
Utgivelsesår:
1965-1970
Kvalitet:
Brilliant usirkulert
Metall:
40 % sølv
Diameter:
30,6 mm
Vekt:
11,5 gram
Utgivelsesland:
USA

Amerikansk historie - fortalt gjennom 13 ikoniske sølvdollar

Amerikanske sølvdollar er et av verdens mest populære samleområder, ikke bare fordi dollar regnes som verdens sterkeste valuta, men fordi USA har utgitt så mange legendariske mynter. Hver ny amerikansk mynt må godkjennes av så vel presidenten som Kongressen, en omstendelig prosess som vanligvis tar lang tid. I erkjennelse av nasjonens tap og dype sorg over den populære President Kennedys tragiske bortgang, overkom Kongressen likevel alle hindringer og utga mynten i rekordfart.

Om du sikrer deg John F. Kennedy-minnemynten i 40 % sølv innleder du samlingen "Sølvdollarsettet", som består av 13 attraktive amerikanske sølvmynter. Du får en enestående mulighet til å bygge opp en liten samling med høydepunkter fra Amerikas historie fortalt gjennom sølvminnemynter - og det til en rimelig penge og helt uten forpliktelser.

Du får tilsendt en ny mynt til dagsaktuell pris + 49,95 kroner frakt, til fritt og uforpliktende gjennomsyn omlag en gang hver måned. Når du samler hos Samlerhuset har du ingen minstekjøpsforpliktelse eller bindingstid, og du har alltid full returrett i 30 dager! Du samler kun så lenge du ønsker det selv.

1. Jeg kan nå sikre meg den amerikanske halvdollaren i 40% sølv ”John F. Kennedy” til kun 99 kroner, fraktfritt tilsendt. Mynten er i brilliant usirkulert kvalitet. Jeg er inneforstått med at det kun er én mynt per person og at ordrer prioriteres i innkommende rekkefølge.

2. Mynten sendes per post, og leveringstid er normalt 5–10 dager.

3. Sikrer jeg meg Kennedy-mynten innleder jeg samtidig uforpliktende samlingen "Sølvdollarsettet", med totalt 13 mynter i valørene 1/2 og 1 dollar. Som samler får jeg tilsendt en ny sølvdollar ca. én gang i måneden, så lenge jeg selv ønsker det eller til Sølvdollarsettet er komplett. Det er ingen bindingstid og ingen minstekjøpsforpliktelse.

4. Prisen for de ulike sølvmyntene i samlingen varierer avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Fraktkostnader og forsikring tilkommer med 49,95 kr.

5. Sammen med Kennedy-mynten mottar jeg en samlemappe, for elegant oppbevaring og presentasjon av sølvdollarene. Jeg betaler intet ekstra for dette. Jeg mottar også ekthetssertifikat til hver mynt, som kan oppbevares sammen med myntene i mappen.

6. Jeg har alltid 30 dager returrett, og betaler selv returporto dersom jeg ønsker å returnere. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser eller endre forsendelsesintervall, tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller e-post, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettsloven.

7. Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, for ektheten av alle våre samleobjekter.

8. Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.