PRIS: 18.900 kroner, fraktfritt tilsendt

Opplaget er begrenset til 200 individuelt nummererte eksemplarer. Hver medalje leveres med et sertifikat som garanterer for ekthet og kvalitet. De første 100 sertifikatene er i tillegg signert av hovedrolleinnhaver, Jesper Christensen, som spiller Kong haakon VII i den norske spillefilmen “Kongens Nei”.

  • 1 kilo minnemedalje i 99,9% rent sølv og beste proof-kvalitet
  • Detaljer belagt med 24 karat rent gull
  • Hele 10 cm i diameter
  • Utgitt av Det Norske Myntverket
  • Opplag begrenset til kun 200 nummererte utgaver
  • Hver medaljen leveres med et ekthetssertifikat, der de 100 første sertifikatene
    er signert av hoveldrolleinnehaver i spillefilmen”Kongens Nei”, Jesper Christensen
  • Den storslåtte minnemedaljen i 1 kilo sølv leveres i en beskyttende kapsel og i et flott treskrin

Detaljer belagt med rent gull
Motivet på denne gigantmedaljen gjør seg virkelig godt på den ekstra store overflaten. Preget i massiv 1 kilo sølv er detaljer i motivet belagt med rent gull for en ekstra flott effekt. Her ser vi silhuetten av Kong Haakon som skuer ut av slottsvinduet der krigsflyene passerer over hovedstaden i det Nazi-Tyskland okkuperer Norge. I midten av motivet står en forgylt konge i full honnør. Motivet vitner om og hedrer dramatikken som utspant seg under okkupasjonen, evakueringen av konge og regjering og det berømte ”Kongens Nei”. 

Medaljens revers side viser en kongekrone over skjold med teksten:

Det norske folks frihet og selvstendighet er for meg Grunnlovens første bud, og jeg mener å følge dette bud ved å vareta det norske folks interesser best ved å holde fast ved den stillingen og den oppgave som et fritt folk ga meg i 1905.

Teksten er fra avslutningen av Kong Haakon VIIs tale i juli 1940 da han avviser det tyske kravet om at han skulle abdisere. Denne talen kalles også ”Kongens andre nei”.

Lavt opplag – førsteopplaget med signert sertifikat
Minnemedaljen ”Kongens Nei” i 1 kilo sølv utgis av Det Norske Myntverket i et begrenset opplag på kun 200 eksemplarer. De første 100 medaljene leveres med et ekthetssertifikat signert for hånd av Jesper Christensen, Kong Haakon VII i den nye, norske spillefilmen ”Kongens nei”. Medaljen leveres i et treskrin og med tilhørende dokumentasjon og sertifikater.

 

Spesifikasjoner
Utgiver:
Det Norske Myntverket
Opplag:
200
Metall:
99,9 % rent sølv
Pregekvalitet:
Proof
Diameter:
10 cm
Vekt:
1.000 gram
Kunstner:
Joaquin Jimenez