Husker du denne?
Blåtier'n - klassikeren fra 70-tallet!

Blåtier'n var en 10-kroneseddel med blåfarge som ble utgitt mellom 1972 og 1984. Seddelen er den aller siste 10-kroneseddelen som var i sirkulasjon i det norske markedet. Du får nå mulighet til å kapre denne klassikeren for KUN 89 kr - i usirkulert kvalitet! Bestilling innleder, helt uforpliktende, til samlingen "Norske sedler", en spennende samling da seddelenes motiv reflekterer tiden de ble utgitt i. 

For KUN 89 kr kan du glede deg til dette:
✓ Blåtier'n - Norges aller siste 10-kroneseddel
✓ Seddel i beste samlekvalitet - usirkulert 
Informativ og historisk albumside om seddelen
✓ Uforpliktende innledning til samlingen Norske Sedler

Helt fra den tiden da Norges sedler gikk over til å ha valøren kroner og ører i 1877 hadde 10-kroneseddelen alltid hatt gul farge. Men da 5-kroneseddelen etterhvert ble erstattet med 5-kronemynten i 1963 ble 10-kroner den laveste seddelvaløren. I den anledning skiftet den også farge fra gul til blå. Fra 70-tallet har samlere derfor skilt mellom "Gultier'n" og "Blåtier'n".

Blåtier'n ble utgitt i perioden 1972-1984 og bar på motivet av nasjonalhelten Fritjof Nansen. Seddelen tilhører seddelrekke 5 etter at krone ble innført som myntenhet i Norge i 1877. Fra 1983 ble også denne seddelvaløren erstattet med kronemynt, og følgelig var 10-kroneseddelen historie. 

Norske sedler er ett spennende samleområde. Vær seddel fungerer som et lite ark i en historiebok, da motivet deres bærer preg av tiden de ble utgitt i. Fra den første seddelen ble utgitt i Norge i 1901 og fram til i dag har det skjedd mye i Norsk historie, noe som kommer fram på seddelene som er utgitt i løpet av det siste århundre.


Ønsker du å eie en norsk klassiker - så anbefaler vi å benytte anledningen nå!

Norske sedler i historisk perspektiv
Gjennom Samlerhusets samling ”Norske Sedler” kan du bli nærmere kjent med norsk seddelhistorie. Samlingen inneholder sedler brukt i Norge fra 1901 og frem til våre dager. Norske sedler er et spennende samleområde i sterk vekst. Dette er et spennende samleområde da seddelene reflekterer perioden de ble utgitt i med sitt varierende motiv. En seddel-samling er dermed på mange måter en samling med ark i en historiebok. Fordi det har gått lang tid mellom hver ny seddelrekke fra Norges Bank er omfanget på en slik samling ganske begrenset. 

Norske sedler blir mer og mer populære, og stadig flere samlere kommer til. Det blir stadig vanskeligere å få tak i sedler som for bare noen år siden ble oppfattet som vanlige. Årsaken er nok at få har lagt til side sedler med høyt pålydende til samlerformål da de gikk ut av bruk, slik at tilgangen er begrenset. Med om lag en måneds mellomrom får du tilsendt en ny norsk seddel til fritt gjennomsyn. Du har alltid 30 dager returrett, og du samler kun så lenge du selv vil. Du har ingen minstekjøpsforpliktelse og ingen bindingstid.

Informative albumsider og kostnadsfritt album
Alle sedlene i samlingen leveres på en informativ albumside, hvor du kan fordype deg i hver enkelt seddel. I løpet av samleperioden mottar du uten ekstra kostnad et vakkert album for elegant oppbevaring og presentasjon av sedler. Vår normal pris for albumet er 225 kr, men du får det helt kostnadsfritt.

1.    Jeg kan sikre meg den norske klassikeren Blåtier'n utgitt i perioden 1972-1984 til velkomstpris 79 kr + frakt på 49 kroner. Seddelen er i beste samlekvalitet - Usirkulert.

2.    Bestiller jeg Blåtier'n via Samlerhusets nettsider kan jeg som regel velge betalingsmåte; kort eller faktura. Kortet belastes når varene sendes ut fra oss. Velger jeg å betale med kort for et samleobjekt som innleder en samling, vil jeg motta faktura med videre leveranser i samlingen. Bestiller jeg via telefon eller epost vil faktura følge med i forsendelsen, med 14 dagers betalingsfrist.

3.    Som fast samler får jeg tilsendt en ny seddel om lag én gang i måneden, eller sjeldnere hvis tilgangen er alt for begrenset. Jeg har ingen garanti for at jeg over tid vil få tak i alle norske sedler, men jeg har garanti for at jeg er blant de første i køen når Samlerhuset får inn attraktive sedler. Det er ingen bindingstid og ingen minste kjøpsforpliktelse.

4.    Prisen for de ulike sedlene i samlingen varierer i pris avhengig av årgang, kvalitet og sjeldenhet. Frakt og ekspedisjon tilkommer med 69 kr.

5.    I løpet av samleperioden mottar jeg uten ekstra kostnad et praktisk album for elegant oppbevaring av sedlene. Vår normalpris for albumet er 225 kr, men jeg betaler intet ekstra for dette. Albumsider medfølger også kostnadsfritt.

6.    Jeg har alltid 30 dager returrett, og jeg betaler selv returporto om jeg velger å returnere en forsendelse. Jeg samler kun så lenge jeg selv ønsker. Vil jeg avslutte samlingen, utsette forsendelser, endre forsendelsesintervall eller betale i bekvemme, rentefrie månedlige rater tar jeg bare kontakt med Samlerhuset via tlf 0 25 50, brev eller epost, alt etter hva som er enklest for meg. Alt kjøp fra Samlerhuset dekkes alltid av angrerettloven.

7.    Samlerhuset garanterer, uten tidsbegrensning eller andre forbehold, ektheten for alle våre samleobjekter.

8.    Samlerhusets formål er å formidle historien knyttet til mynter, sedler og andre samleobjekter, og gjøre samling tilgjengelig for flest mulig. Vi selger til samlere som er opptatt av samleglede og historie. Vi garanterer ikke at mynter eller andre samleobjekter stiger i verdi eller beholder sin opprinnelige verdi. Eventuell tidligere verdiutvikling er ingen garanti for fremtidig verdiutvikling.

 

Spesifikasjoner
Pålydende:
10 kroner
Utgivelsesår:
1972-1984
Farge:
Blå
Kvalitet:
Usirkulert
Format:
124 x 66 millimeter
Signatur:
Knut Løkke-Sørensen (advers), Henry Welde (revers)
Motiv:
Fritjof Nansen
Utgivelsesland:
Norge